Tänä viikonloppuna hain ensimmäiset raparperit palstalta. Jo perinteiseen tapaan tein ensimmäisen raparperipiirakan keikauskakkuna (puolikas ohjeesta, enempää en hennonut raparperiä ottaa). Sen lisäksi tein pienen raparperipikkelsiin River Cottage Fruit Everyday -kirjan ohjeen mukaan, tein suunnilleen kolmasosan tuosta ohjeesta. Pikkelssi oli hyvä ja raikas, korianterinsiemeniä olisi ehkä voinut olla vähän vähemmän. Sopi hyvin grilliruuan kanssa.
150 g raparperia
1 keskikokoinen porkkana
½ pieni sipuli (minulla ruohosipulia)
3 rkl omenaviinietikkaa
1-2 rkl sokeria
½ tl murskattua korianterin siementä
2 laakerinlehteä revittynä (jäi pois)
suolaa ja pippuria myllystä
Pilko raparperit, porkkana ja sipuli (tai ruohosipuli) ihan pieneksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kaikki. Anna makujen tasaantua tunti pari (jos ehdit) ja nauti vaikka grilliruuan kanssa.
Helleviikonloppuna tuli touhuttua ulkona niin paljon kuin ehti kaiken muun keskellä.
Palstalle on kylvetty nyt papuja vaille kaikki, yksi penkki (papupenkin ja kesäkurpitsapenkin
lisäksi) on vielä tyhjä, eli jotain kivaa voi vielä keksiä.
Lehtikaalitkin ovat jo maassa, sekä palstalla että pihalla. Ensimmäistä
kertaa näinä vuosina palstalla on tehty ilkivaltaa, joku on kävellyt
siellä penkeissä kaikilla niillä palstoilla joilla on hommia tehty.
Harmittaa vietävästi, ja vähän pelottaakin, että nytkö ne tuhoteot
alkavat tuollakin.
3 kommenttia:
Ihan kun olisit kuullut meidän haahuilevan keskustelun "pitäisi kyllä tehdä jotain raparperi...chutneytä".
Meillä taitaa kylvöt jäädä remontin jalkoihin, josko edes perunaa saisi maahan.
Meilläkin juuri tänään otettiin pihasta ensimmäiset varret. Se on kesä ny!
Olisi ollut kauhean mukavaa tavata Kivistössä.
Merja, vielähän sitä ehtii viskellä maahan vaikka mitä, jos vaikka ohimennen jotain laittaisi maahan siinä rempan keskellä.
Jonna, samaa mieltä, olisi ollut tosi kiva nähdä teitä kaikkia!
Lähetä kommentti