sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kylvöhommia äitienpäivänä


Tilasin kukat Pirjo Kopilta, aivan ihan kimppu taas!

Viikko sitten kylvin porkkanat ja istutin sipulit. Peitin ne harsolla, ja hyvä niin, sillä sen jälkeen tuli pari aika kovaa hallayötä. Toivottavasti itäminen ei hidastunut liikaa. Kylvin myös persiljat ja tillit silloin. Tänään jatkoin äitienpäivän kunniaksi kylvöjä, ja nyt maassa ovat härkäpavut, kesämalvikit, ruiskaunokit, kehäkukat, nauriit, kyssäkaalit, fenkoli, mustajuuri, parsasalaatti, lehtiselleri, pinaatti, retiisi ja ehkä jotain vielä mitä en enää muista. Joitain laitoin ihan vähän (esim. fenkoli) ja katsotaan tuleeko satoa tänä vuonna. Mustajuuren kylvin tiheämpään kuin viime vuonna, se tuntui itävän aika huonosti.


Jos säät jatkuvat kohtuullisina, ensi viikolla on tarkoitus kylvää lehtikaalit, herneet ja punajuuret. Ja laittaa yrtit ulos parvekelaatikoihin. Tänään muuten syötiin ensimmäistä salaattia jossa oli oman maan antimia; pilkoin tomaattia (kaupasta) sekä ruohosipulia ja pikkubasilikaa, lisäksi vähän oliiviöljyä ja mustapippuria. Maistui hyvältä, siinä oli jo lupaus kesästä ja omasta sadosta.


Aamu alkoi ihanalla aamiaisella. Mies tekee mielettömän hyviä aamiaisleipiä: paahtoleivästä leikatan keskelle reikä, leipä laitetaan pannulle ja kananmuna rikotaan keskelle. Ennen leivän paistamista pannulla paistetaan pekoni, joten siitä tulee hyvää makua leipään. Leipä maustetaan yrteillä ja nautitaan paistetun pekonin ja tomaatin kanssa.


Sillä aikaa kun täytin hevosenlannalla parvekelaatikoita yrteille ja kasvulaatikkoa lehtikaalille, oli mies ja lapset ahkeria keittiössä. Enpä muista että minulle olisi näin hienoa kakkua tehty koskaan :)

Ei kommentteja: