Kinkku juuri uunista tulleena |
Oli pakko saada mahdollisten mustikoiden (jee 12 l) tieltä tilaa pakastimeen, ja niinpä päätimme tehdä viimeisen villisian kinkun, tällä kertaa grillaten. Paistoin kesikon kinkkua uunissa paistopussissa ihan naturellina 7 h 90:ssa asteessa, sisälämpötila oli siinä vaiheessa 77 astetta. Tämän jälkeen kinkku sai jäähtyä o/n, ja aamulla sitten pihvinleikkaaja leikkasi sen reiluiksi siivuiksi ja paloiksi ja minä tein marinadin. Laitoin marinadiin öljyä, punaviinietikkaa, soijaa, fariinisokeria, pippureita, katajanmarjaa ja tuota tekemääni yrttisuolaa. Tämän jälkeen liha oli lämpimässä (olosuhteiden pakosta ) myöhäiseen iltapäivään, jolloin grillasimme lihaan kivan pinnan.
Liha oli hyvää ja mehevää, niinkuin vain villisika voi olla. 6-vuotias liha-asiantuntijamme oli kuitenkin sitä mieltä että se oli kuivahkoa. Totesimme myös, että turha tehdä lasten takia mieto marinadi, lapset syövät jos ovat syödäkseen, se ei mausteista riipu. Ensi kerralla (eli toivottavasti ensi vuonna tähän aikaan) laitan kunnon läjäyksen erilaisia chilejä ja paprikoita. Enkä unohda sinappijauhetta! Ja niin kiire ei saa olla, etten ehdi ottaa lientä talteen.
Liha grillissä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti