torstai 7. heinäkuuta 2011

Kasvispihvit kvinoasta (quinoa)

Joskus tekee mieli hyviä kasvispihvejä. Löysin tämän ohjeen aikoinaan Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjasta,  olen vähän muokannut reseptiä. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole munaa, joten sen voi tietenkin jättää tästä ohjeesta pois, esim. jos haluaa tarjota pihvejä vegaanille. Silloin kannattaa koepaistaa pieni pihvi, ja jos se ei pysy kasassa, voi lisätä vähän jauhoja. Nämä pihvit ovat erittäin maukkaita ja vähän erilaisia kasvispihvejä mitä yleensä on tarjolla, ja näistä tuntuu tykkäävän vannoutuneet lihansyöjätkin.


10 cm pala purjoa
2 rkl öljyä
5 dl keitettyä kvinoa (n. 1½ dl raakana)
2½ dl porkkanaraastetta
1-2 dl kvinoa- tai speltti- ja/tai grahamjauhoja
1-2 munaa
1 tl suolaa
mustapippuria

öljyä paistamiseen

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, yleensä 1 osa kvinoaa + 2 osaa vettä, anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Pilko purjo ja hauduta sitä hetki öljyssä. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, lisää muna(t) lopuksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pihvit pannulla.


3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minä ostin kerran kvinoaa pussin, mutta pari vuotta myöhemmin kaappien siivouksen yhteydessä pistin pussin pois, kompostiin sisukset siis, kun päiväys oli aikaa sitten mennyt vanhaksi. Olen ihan surkea kokeilemaan mitään erityisempää, kuskus on toinen, mitä aika-ajoin ostan, mutten tee siitä mitään. Ja polenta... En jatka pidemmälle:))

sauvajyvänen kirjoitti...

Noin minullekin kävi ennen, mutta ei enää tämän reseptin löytymisen jälkeen :)

Anonyymi kirjoitti...

Iso kiitos Sauvajyväselle! Tämä on kestosuosikki, jota raavas hitsarikin mussuttelee maiskutellen!