perjantai 15. heinäkuuta 2016

Heinäkuun 2016 satoa palstalta


Tänä vuonna meinaa kasvimaakateus nostaa päätään ainakin mökin tai siskon kasvimaalla käydessä, etenkin punajuurten suhteen. Mökillä on aivan upeita punajuuria, sellaisia että jo harvennuksesta sain aikaan lämpimän punajuurisalaatin. Siskon punajuuret ovat sen kokoisia, että niitä voisi käyttää jo sellaisenaan. Minulla punajuurien lehdet ovat sellaisia alle 10 cm korkeita, eli juurista ei ole tietoakaan. Porkkanatkin ovat pieniä, lanttuja eikä nauriita ole tulossa ollenkaan, kaaleista ei tänä vuonna riitä paljoakaan tarinaa. Kukatkin itivät epätasaisesti jne. Näyttää tuo satokori aika erilaiselta jos vertaan kahden vuoden takaiseen tilanteeseen

Päätin kuitenkin olla murehtimatta ja keskittyä nyt siihen, mihin savimaassa voi aina luottaa, nimittäin sipuleihin ja perunoihin. Sipulit ovat jo hyvinkin käytettävissä, osa on jo oikeinkin komeissa mitoissa. Ja perunat, mikä ilo oli nostaa niitä mökkireissulle (ei omalle tällä kertaa). Korissa edessä on Annabellea, jota on syöty jo juhannuksesta saakka, komeaa hyvää perunaa. Ja erikoisperunaa kokeilin nostaa nyt ensimmäisen kerran, nostin sekä Violettaa (vasemmalla) että Highland Burgundya (oikealla) yhden varren verran. Violetta salaattiin ja Burgundya ranskiksiksi, siinä viikonlopun suunnitelmat. Loput saavat vielä kasvaa, mutta kovin olin tyytyväinen satoon jo nyt.

Hernettä on syöty jo vaikka kuinka paljon, eipä tarvitse kaupasta ostaa nahistunutta ties milloin poimittua hernettä. Ja onneksi ostin muutaman taimen lehtikaalia, ne sentään tuottavat satoa, kun omista kylvöistä ei tänä vuonna ole juuri mihinkään. 

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Joo-o, eipä täälläkään sadolla reteillä. Perunaa on alettu syömään kasvilavasta. Colomba nimistä varhaislajiketta laitoin, kun tuota Annabellaa en löytänyt mistään. Meillä on ollut sitä parina vuonna ja on mielestäni todellinen herkkuperuna. Päihittää Siiklin 6-0!

Lantut menivät kaalikoiden ja kirppojen kitusiin. Samoin kaikki oma kasvattamat kaalintaimet. Punajuuretkin ovat tosi pieniä, vaikka istutin ne jo toukokuussa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minullakin on Columbaa, mutta en ole vielä maistanut sitä. Muuta satoa odotellessa edelleen.