perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kuningatarhillo


Minä pidän mustikkaisesta kuningatarhillosta, sellaisesta jossa vadelma ei dominoi kuten 1:1 hillossa. Siksi laitan kuningatarhilloon reilusti enemmän mustikkaa kuin vadelmaa, tällä suhteella hillo on jo melkoisen mustikkaista, 1 osa vadelmaa ja 2 osaa mustikkaa on myös ihan hyvää, sellaisessa on minulle maksimimäärä vadelmaisuutta.

Tänä vuonna olen poiminut enemmän mustikkaa ja vadelmaa kuin koskaan aikaisemmin. Marjavuosi on oikein hyvä, sen lisäksi lomalla ehdin/jaksoin mennä metsään enemmän kuin normaalina viikonloppuna töiden ohella. En ole vuosiin keittänyt kuningatarhilloa, mutta tänä vuonna keitinkin sitten kunnon satsin. Vien kyllä osan isälle, hän pitää tästäkin hillosta.

Kun on syönyt joka päivä huiman määrän marjoja pitkän aikaa, maistuu hillo vaihteeksi hyvältä jogurtin kanssa. En ottanut kuvaa purkkirivistöstä, sekalainen purkkirivistö (keitin myös kirsikkahilloa 2 kg satsin!) täpötäydessä hämärässä keittiössä on vähän liikaa blogirealismia verrattuna kaikkiin ihaniin hillopurkkikuviin mitä saamme ihailla oikeissa ruokablogeissa.

1 kg vadelmia
3 kg mustikoita
1 kg hillosokeria

Perkaa marjat ja laita ne kattilaan. Anna lämmön nousta niin että marjat melkein kiehahatavat. Lisää sokeri (tämä sokerimäärä on puolet hillosokeripussin kyljessä olevasta ohjeesta). Keitä hilloa hiljalleen kymmenisen minuuttia sekoittaen varovasti aina välillä. Purkita steriloituihin purkkeihin, anna vähän jäähtyä ja kierrä kannet hyvin kiinni. Anna jäähtyä yön yli ja siirrä kylmään.

Ei kommentteja: