torstai 14. heinäkuuta 2016

Marttojen marjapiirakka


Joka kesä tulee kokeiltua vähintään yhtä uudenlaista marjapiirakkaa. Tänä vuonna se oli  Marttojen sivulta löytynyt marenkinen marjapiirakka. Vähän sovelsin pohjan kanssa, suluissa on kuinka se oli ohjeessa. 

1½ dl vehnäjauhoa
1 dl Malmgårdin emmer-talkkunaa (1 dl sämpyläjauhoja)
2 rkl sokeria
100 g voita (ohjeessa margariinia)
2 keltuaista

Sekoita jauhot ja sokerit pehmeän voin kanssa, lisää keltuaiset ja sekoita tasainen taikina. Painele taikin piirakkavuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa puolisen tuntia (unohdin tämän vaiheen). Paista piirakkaa 15 minuuttia 200 asteessa.

100 g mantelimassaa
2 valkuaista
1 dl sokeria (ohjeessa ½-1 dl)
5 dl marjoja, minulla nyt valkoisia ja punaisia viinimarjoja

Raasta mantelimassa raastimella. Kannattaa pitää mantelimassaa jääkaapissa ainakin kuumana päivänä, muuten ei meinaa raastaminen onnistua. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pikkuhiljaa. Lisää raastettu mantelimassa, vatkaa sekaisin. Lisää marjat ja sekoita nekin joukkoon. Levitä marjaseos vähän paistetun piirakkapohjan päälle ja paista vielä 20 minuuttia (ohjeessa 25). Jäähdytä piirakka ja nauti. Piirakkaa ei voi ohjeen mukaan pakastaa. Hyvä piirakka, saatan tehdä toistekin, mustikoista seuraavan kerran.

Ei kommentteja: