sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kalkkunasalaatti


Tämä salaatti on melkein kuin Jamien aasiahenkinen kalkkunasalaatti, ilman sitä aasiahenkeä tosin. Jamie teki jouluohjelmassaan tätä salaattia, ja jo silloin ajattelin, että pitää paistaa kalkkuna lähiaikoina, että saa tätä salaattia. Soppakellarin Tusla on jo tehnyt salaatin ja oli erittäin tyytyväinen, eikä ihme. Minä vähän muokkasin alkuperäistä ohjetta, osaksi siksi, kun viismauste ei kuulu lemppareihin (siis en niin kamalasti välitä neilikasta enkä kanelista), ja siksi että minttu ja korianteri ei uppoa perheelle. Ja kuten Soppakellarissa, mekin söimme salaatin salaattina, emmekä käärineet sitä mihinkään. Minusta katajanmarja sopii granaattiomenan kanssa hyvin. Katajanmarjoja meillä riittää, ekaluokkalainen poimi niitä kesällä innoissaan mökin katajoista, kun olin luvannut maksaa hänelle hyvän hinnan. Ei valittanut pistävistä neulasistakaan, kun vitonen (ensimmäinen ansaitsemansa seteliraha) siinteli mielessä. Ja nyt lähti viimeinen itsekasvattama sipuli! Oma sato on käytetty sipulien osalta kokonaan.

Minä tein salaatin näin (noista linkeistä voitte katsoa kuin se olisi tehty Jamien mukaan):

300 g paistettua kalkkunaa palasina
100 g parapähkinöitä (cashew olisi ollut parempi, mutta niitä ei ollut)
100 g kuivattuja karpaloita
muutama katajanmarja
viherpippuria
1 rkl hunajaa
salaatteja (minulla oli valmista salaattisekoitusta)
½ granaattiomenan siemenet

Kastike:
1 mandariinin mehu
½ limen mehu
½ granaattiomenan mehu
1 pieni punasipuli erittäin hienoksi pilkottuna
pieni pala inkivääriä raastettuna (siitä vain mehut)
rypsiöljyä
soijakastiketta


Pilko kalkkuna pieniksi. Lisää ne, pähkinät ja karpalot pannulle, ruskista kevyesti. Mausta seos katajanmarjalla ja pippurilla, anna olla pienellä lämmöllä. Loppuvaiheessa lisää hunaja ja anna paahtua vielä hetki vähän kovemmalla lämmöllä.

Tee kastike. Purista mehut mandariinista, limestä ja granaattiomenasta. Lisää joukkoon pilkottu punasipuli, purista inkivääristä mehu ja lisää öljyä. Lisää vähän soijakastiketta ja maista. Lisää halutessasi suolaa (soijaa) tai limemehua.

Kokoa salaatti laakeaan astiaan. Levitä salaatit pohjalle, sekoita joukkoon osa kastikkeesta. Lisää kalkkunaseos ja sekoita loput kastikkeesta joukkoon. Ripottele pinnalle puolikas granaattiomena. Se onnistuu hyvin, kun hakkaa omenaa jollain kovalla, ja toisella kädellä pitää omenaa levietyin sormin. Tällöin siemenet tippuvat sormien välistä helposti.

Ei kommentteja: