Aina ei mene ruuanlaitto ihan putkeen. Kaivoin pakastimesta lihan, jonka olin merkinnyt paistiksi. Kaapin perukoilta löytyi Vakka-Suomen panimon savukatajaolut, 9%, joten ajattelin käyttää sitä, kun ei Koffin Porteriakaan ollut. No, liha ei kyllä ollut mikään kunnon paisti, ehkä siitä olisi hyvän karjalanpaistin saanut, mutta ei mureaa paistia sellaisenaan. Olut oli aika vahvan makuista ruuassa, eikä oikein sopinut ruokajuomaksikaan. Kastike taisi olla parasta. Ei ole ruuanlaitossa(kaan) Koffin Porterin voittanutta. Tämä ruoka olisi varmasti olisi hyvää oikeasta paistista, ja Koffin Porterilla, nyt jäi vähän pettynyt olo. Mies onneksi oli positiivinen, ja totesi että ihan hyvää on kun maistuu lihalle.
voita
1 kg hirvipaisti
2 porkkanaa
1 sipuli
pieni pala piparjuurta
10 katajanmarjaa (oli aika pieniä)
yrttisuolaa
2 dl savukatajaolutta
2 dl vettä
Ruskista liha kuumalla pannulla voissa, Siirrä se pataan, lisää pilkotut porkkanat, sipuli ja piparjuuri sekä mausteet. Huuhtele pannu oluella, kaada pataan. Huuhtele pannu vedellä, kaada pataan. Paista 150 astetta 1 h 20 min, tai pidempi aika, jos et halua että liha on vähän punertavaa sisältä. Kastikkeeksi kiehautin vähän lientä, kermaa ja vehnäjauhoa. Syötiin keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti