sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Pullavanukas

Mitä tehdä kuivahtaneelle pullalle? Isäni sivelisi päälle reilun kerroksen hunajaa ja söisi hyvällä halulla, mies lämmittäisi mikrossa muutaman sekunnin ja söisi hyvällä halulla. Mutta minusta kuivahtanut pulla on, no kuivahtanutta pullaa. Sen sijaan pullavanukas on suurta herkkua:

muutama kuivahtanut korvapuusti tai pala pitkoa
3 dl maitoa tai kermamaitoa
3 kananmunaa
pari ruokalusikkaa sokeria
vaniljasokeria
kanelia (en käytä korvapuusteille)

Leikkaa pullat viipaleiksi, asettele uunikestävään vuokaan. Sekoita muut aineet ja kaada päälle. Anna pullan imeä hetki nestettä itseensä, 5-10 min, jos maltat odottaa. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoillaan marjojen kanssa. Tällä kertaa minulla oli mustikoita, vadelmaa ja mansikkaa muussattuna.

4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

me välistä oikeen kuivatethan ankkastukkia...köyhiihin ritariihin!

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, minä olen joskus leiponut lettipullaa ihan sen takia että saa köyhiä ritareita. Mutta korvapuustit eivät sovi niihin, siksi on hyvä että on pullavanukaskin olemassa.

mammukka kirjoitti...

Tää pullavanukas oli minulle ihan uusi tuttavuus ennenkuin törmäsin siihen viimesyksynä Maa- ja kotitalousnaisten Älä ruoki hukkaa- kampanjamateriaalissa. Siinä ohjeessa oli vielä lisätty hillokin ennen paistamista. Kaksi kertaa olen nyt vanukasta syönyt ja se on kyllä hyvää. Meillä vaan ei juuri syödä pullaa, joten tätä herkkua ei oikein meidän pöydässä näy.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva nimi tuolla kampanjalla! Minä en niin tykkää paistetun hillon mausta, vaan enemmän tykkään laittaa marjat marjoina päälle. Parasta tietysti marja-aikaan, mutta kyllä nuo pakastetut marjatkin ihan hyviä ovat.