tiistai 27. syyskuuta 2011

Valmistautumista kevääseen

Tässä tulee pieni poikkeama keskellä syksyn kiireitä ja talveen valmistautumita, nimittäin on pakko ihan vähän valmistautua kevääseenkin: 

Keräsin reilusti kukkien siemeniä, kehäkukkaa, monenväristä ruiskaunokkia, kesämalvikkia ja kiiltomalvaa. Leijonankidat eivät ole vielä valmiita, eli niitä saa vielä vähän odotella. 

Serranon siemenet ovat kuivuneet (mustalla lautasella) ja siirisn ne kirjekuoreen odottamaan ensi vuotta.

Tomaatinsiemenet laitan kuivumaan talouspaperille, jonka kuivatan ilmavasti. Paperiin on hyvä kirjoittaa tomaatin nimi, ja sitten paperit voi kerätä päällekkäin ja säilöä siellä missä siemenet säilötään. Keväällä sitten leikkaan halutun määrän siemeniä, otan paperin kahtia (jos siis kaksinkertaista talouspaperia) ja laitan sellaisenaan ruukkuun ja vähän hiekkaista multaa päälle. Tämän kätevän tavan säilöä tomaatinsiemenet bongasin muutaman vuoden takaisesta Kotipuutarha-lehdestä, mutta lehteä minulla ei enää ole, joten en voi antaa tarkempaa viitettä. Siinä kokenut tomaatinkasvattaja kertoi tekevänsä näin, ja se on osoittautunut käteväksi. Joskus toki kuivatan tomaatinsiemenet tavallisesti ja säilön kirjekuoressa kuten muutkin siement.

Ei kommentteja: