maanantai 10. heinäkuuta 2017

Kanarisotto kasarityyliin Muurikalla


Sanon heti, että tämähän ei ole mikään oikea risotto. Ennen kuin siis alkaa lynkkaus että eihän tämä ole risottoa nähnytkään. Mutta käsi ylös kaikki kasarinuoret/lapset/aikuiset, jotka muistavat sen risoton, jossa oli paistettua kanaa tai muuta lihaa, keitettyä riisiä ja hernemaissipaprikaa. Jep, sitähän se silloin oli. Tämä ei sinänsä ole ihan aito kasaririsotto, sillä tässä on myös mausteita. Ja jotta saadaan lisää kasarimuistoja, teen vielä joskus sitä maksapaellaa mitä äiti aina teki hirvestysaikaan.

Mutta koska muurikka on käyttökunnossa, oli ihan pakko tehdä tätä vanhanaikaista ruokaa. Mökkiruokaa parhaimmillaan, nopea, helppo, ja maha tulee varmasti täyteen. Lisäksi vain uudesta kaalista salaatti, ja päivän ruoka oli siinä. Ja vaikka sanon kana, oikeastihan kyseessä on broileri. Jokainen ostaa sellaista kuin itselle sopii, minä ostin nyt sitä mitä sattui pikkukaupungin kaupasta saamaan sunnuntai-iltana. Tästä annoksesta söi viisi ihmistä, kaikki meni, mutta kenellekään ei jäänyt nälkä.

900 g kanansuikaleita
4 rkl soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 rkl (vahvaa) curry-maustetta
1 rkl viherpippureita morttelin kautta
1 tk chiliä
2 tl suolaa

2½ dl riisiä (esim. jasmine)
5 dl vettä
1 tl suolaa

2 isoa sipulia
1 pss pakastemaissia
1 pss pakastettuja herneenpalkoja (tai vajaa litra tuoreita)

öljyä paistamiseen

Mausta broilerin suikaleet halutulla tavalla, minulla oli nyt nuo mausteet. Keitä riisi ohjeen mukaan melkein kypsäksi.

Tee muurikan alle tulet. Pilko sipuli, ja tarvittaessa muut kasvikset (tai avaa pussit valmiiksi). Lisää kuumalle pannulle öljyä, paista lihat siinä. Lisää sipulit, paista niitä hetki, lisää muut kasvikset. Kääntele lopulta riisit joukkoon ja anna paistua hetken. Syö ulkona hyvän salaatin kanssa.


ps. Vesi on lämmennyt 18 asteeseen. Tein vielä vähän kasvimaata lisää, kylvin siihen tänään mangoldia ja krasseja. Saa nähdä miten vielä ehtii. Pikkujänis söi salaatit ja osan punajuurista. Kanahaukka söi pikkujäniksen. Kylvin uutta salaattia. 

4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kasarinuorella on käsi ylhäällä :-D Tuohan on just hyvää muurikkaruokaa, etenkin kun sekaan heittää vielä säilöttyä sitruunaa. Omista kasviksista "risoton" joukossa voi tänä vuonna vain haaveilla.

Nanna kirjoitti...

Kyllä kyllä.Tuo risottohan löytyy oikein mun kotitalouskirjastakin. Silläkin on paikkansa juuri noin kun sanoit.

Nanna kirjoitti...

Vielä piti sanoa, että maksapaella, kuulostaa eksoottiselta....

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, pitäisikin joskus tehdä säilöttyä sitruunaa.

Nanna, juuri niin :) Maksapaella oli hyvää arkiruokaa, juuri vähän aikaa sitten muisteltiin siskon kanssa että miten äiti sen oikein teki. Pitää syksyllä kokeilla vihdoinkin, monta vuotta se on ollut suunnitteilla. Se on yhtä paljon paellaa kuin tämä risottoa ;D