keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Mansikka-seljankukka-drinkki


Tämän drinkin esikuva löytyy River Cottage Fruit Everyday -kirjasta, olen kirjoittanut kirjasta aiemmin, peräti neljä vuotta sitten. Drinkki ei ole sama, mutta ilman tuota ohjetta tätä drinkkiä ei olisi. Ja jos ei olisi ollut niin kiire päästä maistamaan juomaa, olisi sen voinut koristella mansikkaviipaleella ja ottaa muutenkin paremman kuvan. 

Ostin eilen ensimmäisen laatikon mansikoita, jotka kyllä syötiin aika suoraan sellaisenaan, mitä nyt vähän jätettiin mansikkakakkua varten, jonkin verran meni strutsinmunapannukakun kanssa ja sain muutaman litran pakastimeenkin saakka. Sen verran vielä oli laatikolla hintaa, että hetken odotan ennen kuin pakastan mansikat.

Leivontapäivän iltaan sopi hyvin ihana gini-drinkki:

2-3:lle

3 dl mansikoita
2 jääpalaa seljankukkamehua
7 jääpalaa
8 cl Napue-giniä

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Hyvää, niin tosi hyvää.

3 kommenttia:

Viikonloppukokki kirjoitti...

Eilen haaveilin mansikkapellolla mansikkadaiqirista, mutta jäipä tekemättä. Taidan siirtyä haaveilemaan mansikka-ginidrinkistä. Seljankukkamehu tarvii kyllä korvata jollakin...

Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi kirjoitti...

Oi mahotonta!
Seljankukkamehua minulla ei ole kuin tiivisteenä, mutta ehkä siitäkin saisi aikaan tätä. Kuulostaa juuri minun juomalta! Kiitos vinkistä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Viikonloppukokki, hyvästä drinkistä kannattaa haaveilla ;)

Hannele, tiivistettä nuo jääpalakuutiotkin oli, eikä niiden ole pakko olla pakastettuna, minä vaan pakastin kaiken mehun kun en halunnut keitellä sitä säilyvyyden takia. Ja ole hyvä, tätä tulee tehtyä varmasti toistekin :)