torstai 25. helmikuuta 2016

Suklaapiiras pistaasipähkinöillä

Kakku menossa uuniin

Suklaakakku on hyvää, mutakakku parempaa. Mutta parasta on tämä kakku, jota paistetaan ihan vaan vähän, pakastetaan sen jälkeen sen verran että kakku pysyy kasassa ja nautitaan sitten vähän kohmeisena. Ja kaiken kruunaa uskomattoman hyvät pistaasipähkinät Hellasta&Herkusta. Jos joskus on aiheellista sanoa vahva suositus, niin se on nyt!

200 g voita
200 g suklaata
4 munaa
3 dl sokeria (1 dl intiaanisokeria, 2 dl tavallista)
2 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajuahoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta

1½ dl hyviä pistaasipähkinöitä

Sulata voi ja suklaa yhdessä joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita ja anna vähän jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri, minulla oli osa intiaanisokeria, osa tavallista. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita varovaisesti. Lisää sula suklaa-voi-seos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina n. 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Ripottele pähkinät taikinan päälle. Paista 250 asteessa maksimissaan 15 minuuttia, mielummin vähän alle. Anna vähän jäähtyä ja pakasta piirakkaa hetki, tai jätä pakastimeen. Ota sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua, niin että piirakka on vähän kohmeinen tarjoiltaessa.

Piiras on hyvää sellaisenaankin, vielä parempaa vaniljajäätelöän kanssa. Kakku on keskeltä selvästi taikinaista, mutta niin kuuluukin. Harvoin suklaata saa paremmassa muodossa kuin tässä piirakassa, Tämän voi tehdä hyvin myös gluteenittomana, kun vaihtaa vehnäjauhojen tilalle gluteenittoman jauhoseoksen.

Kakkupalasta vietiin pala ennen kuin sain kameran käsiin