lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kesäkasviksia


Tämä on sitä aikaa vuodesta, kun palstalla käydessä on aina jotain tuomista kotiin. Eilen toin ison kassillinen herneitä, lehtikaalia, sipuleita, palsternakkaa ja porkkanaa. Tänään toin porkkanoita, puna-, kelta- ja raitajuuria, kesäkurpitsaa ja kyssäkaalia. Olin löytänyt River Cottage Veg Everyday kirjasta kivan reseptin "Shaved summer veg". Kaikkea muuta löytyi paitsi ohjeessa ollutta retiisiä, mutta ilman sitäkin pärjäsin hyvin. Kastikkeen tein mittaamatta, mutta laitan tähän ohjeeseen kuten kirjassa oli, aika lähelle minullakin meni :)

1 tl englantilaista sinappia
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
4 rkl öljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Laita kaikki kastikeainekset purkkii ja ravista hyvin. Siitä tulee paksua, todella hyvää kastiketta.

2 pientä punajuurta (minulla oli kelta- ja raitajuuri)
1 kyssäkaali
1 pieni kesäkurpitsa (minulla Firenzen pitkä)

Kuori kyssäkaali ja kelta- ja raitajuuri (tai punajuuret). Viipaloi ne ja kesäkurpitsa mandoliinilla tai jollain muulla laitteella/terävällä veitsellä jolla saat ihan ohuita viipaleita. Sekoita kaikki ja kaada kastiketta päälle.

Aivan yksinkertainen idea, mutta niin toimiva salaatti. Mukavaa pureskeltavaa, ja kastike sopi ihan älyttömän hyvin kasvisten kanssa. Tätä tulee tehtyä toistekin.


ps. Perustin vadelmapenkin palstalle. Sain palstanaapurilta vadelmanpoikasia, ja nyt on minullakin yhdellä reunalla vadelmapenkki. Marjoja odotellessa....


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nättejä juuria!

sauvajyvänen kirjoitti...

Niin minustakin! Raitajuuri menettää raikkaat värinsä keittäessä, mutta keltajuuri säilyy ihan yhtä hienona keitettynäkin.