sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Herukka-pannacotta

Minulla on puna- ja valkoherukat kypsiä, joten päätin tehdä pannacottan Kotilieden 14/2.7.2013 ohjeella. Tein aika tarkkaan ohjeen mukaan, vaihdoin vain kerman ja maidon määrä vähän, sillä maitoa ei ollut enempää. Tämä annos on neljälle, tukeva mutta raikas jälkiruoka/iltapala.

2.5 dl kermaa (ohjeessa 2)
2.5 dl täysmaitoa (ohjeessa 3)
1 dl Hyytelösokeri Multia
1 appelsiinin raastettu kuori

päälle:
n. 5 dl herukoita

Pese appelsiini hyvin ja raasta siitä kuori. Sekoita kaikki aineet kattilassa, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua puolisen minuuttia. Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai o/n. Ripottele päälle herukoita ja nauti.

Minusta oli ihan ok, mutta ehkä appelsiinin sijaan vaikka vanilja olisi sopinut herukoiden kanssa paremmin, tämä ei ehkä ihan ollut sitä makumaailmaa jonka olisin itse valinnut. Mietin asiaa jo etukäteen, mutta tein kuitenkin ohjeen mukaan.

3 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Voi kun hassua – ajattelin juuri reseptiä lukiessa, että appelsiinin kuoriraaste sopii varmasti pannacottaan ja antaa vastakohtaa herukoiden kirpakkuudelle. Mutta postauksen edetessä kirjoititkin, ettet et pitänyt yhdistelmää kaikkein parhaana vaihtoehtona. Mitenköhän herukoiden suklaaminen olisi vaikuttanut? En tosin ole niitä kokaan suklaillut, se tuli vain mieleen makupariksi appelsiinille.

Niin tai näin, minusta herukka-pannacotta kuulostaa oikein herukkaisen herkulliselta :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Hiidenuhma, ehkä se apllesiini ja herukat monien mielestä sopivat yhteen. Minäkin mietin syödessäni, että johtuuko makumaailman "riitely" vaan siitä, että en normaalisti ikinä syö appelsiineja tähän aikaan. Appelsiinit kuuluvat sinne tammei-helmikuuhun, ja herukka-aikaan niiden niiden maku tuntuu "väärältä". Vai oliko se ihan todellista? Joka tapauksessa, seuraavan kerran kokeilen vaniljaa appelsiinin sijaan tähän aikaan, ja tyydyn appelsiineihin talvella.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jostain syystä Katjan kommentti oli jäänyt roskapostisuodattimeen, ja näkyi vain mailissani. Kopioin sen tähän sellaisenaan:

"Näyttää herkulliselta ja herukat ovat tosi kauniita tuossa pannacottan päällä.:) Herukat kypsyivätkin ihan yhtäkkiä tänä vuonna, ja yksi pensaallinen hävisi samantien räksien johdosta. Omiin tarpeisiin silti vielä riittää, joten ei harmita marjavarkaiden vierailu.;)"

Kiitos :) Minulla on pihassa vain yksi punaherukka, joten varjelen marjoja tarkkaan. Mökilläkin on vain sen verran, että niitä saa vain suunnilleen ämpärillisen, joten monenna vuonna olen joutunut niitä vähän ostamaan mehumarjoiksi. Tänä vuonna pihan puskassa tuli marjoja vain puolikkaassa, toinen puoli ei kukkinut ollenkaan. En ole ennen sellaista nähnyt, näyttää ihan oudolta, kun toinen puoli pensaasta on ihan tyhjää ja toinen puoli notkuu marjoista.