lauantai 6. huhtikuuta 2013

Sitruunainen äyriäsrisotto


Pakastimessa oli bouillabaissea varten hankituja simpukoita ja jättikatkarapuja, perheen lihansyöjät olivat muualla eikä kokkailu pitkän kaavan mukaan innostanut, joten risotto oli hyvä ratkaisu päivän ruoaksi. Tämän annoksen piti olla yhdelle, mutta melkoisen reilu se oli, eli sanoisin että se on sopiva annos kahdelle.

voita
½ hopeasipuli
1 dl risottoriisiä
3 dl hyvää vihanneslientä (tai kalalientä)
½ sitruunan mehu
raastettua parmesania
(loraus kermaa)
simpukoita
jättikatkarapuja

Laita voita kattilaan, silppua sipuli, kuullota hetki ja lisää riisit. Kuullota niitäkin pieni hetki, ja ala lisätä kuumaa lientä pieni määrä kerrallaan, uusi lisäys aina kun edellinen on imeytynyt riisiin. En avannut viinipulloa vain tätä ruokaa varten, sen sijaan puristin puolen sitruunan mehun liemen joukkoon. Kun riisi on imenyt kaiken nesteen itseensä, lisää raastettu parmesaani. Lisää pikkuloraus kermaa jos mielestäsi kerma kuuluu risottoon (ja haluat kuulla mielessäsi kuinka Sikke Sumari läksyttää sinua), tai jätä se tekemättä, jos sinusta oikeaan risottoon kerma ei kuulu. Kun juusto on hyvin sulanut joukkoon, sekoita simpukat ja katkaravut joukkoon ja tarjoile heti. Koristele korianterilla. Se sopi oikeasti niin hyvin risottoon, että kävin hakemassa sitä lisää ruuan päälle.

Risotto oli hyvää, mutta mielestäni ei kuitenkaan tattirisoton veroista.

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tuohon iskisin haarukkani mielelläni :D

Nanna kirjoitti...

Motan korianterilla, iliman kermaa!

sauvajyvänen kirjoitti...

Campa ja Nanna, just niin!