lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mustaherukka"tiramisu"

 

Halusin kokeilla miten mascarpone-juuston vatkaaminen viinimarjahyytelön kanssa toimii, ihan muita juttuja varten (siitä lisää myöhemmin). Hyvin se toimii, käytin tämän kokeilun nyt jälkiruokaan, johon tuli tätä mustaherukkavaahtoa ja kaakaoon kastettuja savoiardi-keksejä eli ehkä tämä sitten on mustaherukkatiramisu. Koska kyseessä oli kokeilu, en tehnyt kovin isoa määrää (sopivasti kahdelle aikuiselle):

1 dl mustaherukkahyytelöä (tai -kastiketta)
1 dl mascarponevaahtoa
1 dl tummaa kaakaota (1 dl maitoa, 2 tl tummaa kaakaota, 1 tl sokeria)
4 savoird-keksiä
kaakaojauhetta

Vatkaa hyytelö ja juusto vaahdoksi. Keitä tumma kaakao. Kastele keksit kaakaolla ja laita ne annosvuokaan. Levitä päälle juusto ja siivilöi päällimmäiseksi tummaa kaakaojauhetta.

Tämä oli hyvää, niin hyvää että voisi tehdä joskus ison annoksen jälkiruuaksi. Ja jos se on tarkoitus tehdä vain aikuisille, lisäisin vähän mustaherukkalikööriä täytteeseen.


7 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Aah, kuulostaapa ihanalta! Suklaa ja mustaherukka ovat oiva yhdistelmä. Taidan kokeilla jotain samanlaista ;)

Jael kirjoitti...

Piti tulla tänne katsomaan kun Hiidenuhma kävi kehumassa myös sinun suklaan ja mustaherukan yhdistelmää:) Sattumalta olin minäkin sellaista juuri käyttänyt.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hiidenuhma, minua harmitti että tein noin pienen annoksen, ei jäänyt tähteitä ;)

Jael, marjoja ja hyytelöitä vielä riittää, pitää käyttää ne pois ennen uutta satoa.

Ulla kirjoitti...

Suklaa ja mustaherukka ovat todella ihana yhdistelmä! Tämä taitaakin mennä kokeiluun viikonloppuna. Kiitos!

sauvajyvänen kirjoitti...

Toivottavasti tykkäät :)

luimupupu kirjoitti...

Vaikuttaa namilta. Kannattaa muuten kokeilla tiramisua kääretorttupohjasta leikatuilla "suikaleilla" kissankielkeksien sijaan. Vaihdoimme kekseistä sokerikakkuun yrittäessämme matkia pariisilaisen suosikki-italialaisemme tiramisua ja paluuta kekseihin ei ole ollut.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin olen joskus käyttänyt sokerikakkupohjaa kun keksejä ei ole ollut. Ja on kyllä parempaa, se on totta :)