sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ruispuolukkapuuro haudutuspadassa

Halusin kokeilla lempipuuroani, eli ruispuolukkapuuroa haudutuspadassa. Joskus uunissa tehdessä puuroon tulee kova kuori pinnalle, mutta ei aina, enkä ole keksinyt miten sen voisi estää, ehkä sekoittamalla puuroa välissä? Nyt halusin tietää miten puuro onnistuu haudutuspadassa. Tein puuron ihan samalla reseptillä kuin uunissa tehtävän ruispuolukkapuuronkin. Seuraavalla kerralla laitan vähän vähemmän vettä, sillä puuro oli aamulla vielä aika vetistä, mutta sekoittelun ja yhden lisätunnin jälkeen se oli juuri sopivaa.

1½ l vettä
4 dl ruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria

Vatkaa veden sekaan jauhot, puolukkasurvos ja sokeri. Anna hautua CrockPot-haudutuspadassa yön yli. Puuroa on hyvä sekoittaa välillä, sillä se kypsyy lähinnä reunoilta.

Puuro oli juuri niin hyvää kuin ajattelin sen olevan, jotenkin vielä pehmeämmän makuista kuin uunissa tehden. Jatkossa tulen käyttämään haudutuspataa ruispuolukkapuuron teossa :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuuden herkku, miksiköhän tuota ei ole tullut tehtyä vuosiin? Suurin syy lienee se, etten ole kovin innokas marjastaja ja pakastin on kovin pieni.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jos on kylmätilaa, puolukka säilyy siinä survottuna hyvin vuodenkin. Minä survon aina pari ämpärillistä jääkaappiin, ja loput pari pakastan. Ensin käytetään jääkaapin survos, ja sitten survon aina osan kerrallaan jääkaappin pakastimesta.

Anonyymi kirjoitti...

Jääkaappi kuuluu meillä samaan ongelmatilaan pakastimen kanssa, tavallisessa "päällekkäinolevassa" jääkaappipakastimessa ei ole kauheasti tilaa kummassakaan osastossa kun kuitenkin leivomme ja hilloamamme ja ostamme lihaa pakkaseen. Saahan marjoja toki kaupan pakastealtaasta mutta puolukka on jostain syystä karpalon kanssa saman hintaista! Kaikesta rutinasta huolimatta tuota puuroa pitäisi kyllä tehdä ;).

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, samanlaista taiteilua täälläkin. Syksyllä jääkaapissa (korkea kaappi) on ruualle tilaa noin 1 hylly ja vähän päälle, ja siitä pikkuhiljaa alkaa helpottaa, tähän aikaan vuodesta se on jo melkoisen "tyhjä".

Voihan sitä puuroa tehdä sitten puolukka-aikaan, eikä tule ongelmaa säilömistilan kanssa :)

Hanna kirjoitti...

Kokeilin tätä aivan ensimmäisenä kun ostin haudutuspadan ja hyvää tuli, ensi yöksi taidan laittaa riisipuuron tekeytymään.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Palasin katsomaan tätä ohjetta, kun kunnollisia ruisjauhoja löysin kaapistani :) Ja puolukkaa, sitä riittää. Pieni pata tuolla nyt hommissa, illalla voidaan syödä. :)

miksu kirjoitti...

Kokeilin myös tehdä ruispuolukkapuuroa haudutuspadassa, käytin litran vettä ja 4 dl ruisjauhoja - kuitenkin lopputulos oli velliä. Oletko tehnyt tämän jälkeen, mikähän nestemäärä olisi oikea?