maanantai 1. huhtikuuta 2013

Maustevoi


Sain aikoinaan Jamie Oliverin ohjelmasta idean käyttää anjovista maustevoissa. Ostin ennen joulua Tupperwaren silikonivuuan ja kutsuilta sain idean tehdä maustevoinappeja siinä. Pehmeä voi levitetään koloihin, pakastetaan, ja voinapit irrotetaan jäisinä pussiin. Sieltä on helppo ottaa sen verran kuin tarvitsee. Olin tehnyt voin näin:

200 g voita
4-6 anjovisfilettä
1 valkosipuli
kourallinen yrttejä (timjamia, oreganoa, rakuunaa ja persiljaa)

Aja kaikki aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Pakasta joko pötkönä tai muoteissa. Käytä lihan, perunan, kasvisten, leivän jne. päällä. Hyvä lisä jämäpäivän ruokiin :)


7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Mä oon oikea maustevoifani, mielestäni hyvän pihvin päällä voittaa kastikkeet mennen tullen (saattaa myös johtua siitä, että enole kovin hyvä tekemään kastikkeita.

Semmonenkin maustevoi on hyvä johon tulee silputtua etanaa, olikohan Harri Syrjänen kun joskus teki? Silti yksinkertaisin, voi valkosipuli, persilja on mun ykkössuosikki.

Campasimpukka kirjoitti...

Kiva idea käyttää tuollaista muottia!

sauvajyvänen kirjoitti...

Etanaa en olekaan kokeillut. Minäkin tykkään yksinkertaisesta ehkä eniten, mutta tuo anjovis vaan on niin hyvää. Tämä voi on minusta parasta ehkä uunipottujen kanssa.

Minustakin tuo on kätevä idea ja helppo tehdä.

Jaska Jokunen kirjoitti...

Tuo muotti-idea täytynee kopioida omaankin keittiöön, kiitos ;)

Herkkusuun Lautasella kirjoitti...

maustevoi on kaikista helpoin tapa saada makua lihalle ja meillä niitä harrastetaan vainrskin grillakaudella monessakin muodossa. ja parasta on että sen saa tehtyä hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi, ja ottaa sitten vain oakastimesta tarpeen tulleessa esiin sitä maustevoita.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minustakin muotti-idea oli loistava :) Ja pakastimen kätevää muutenkin.

Maistuis varmaan sullekin! kirjoitti...

Tosi hyvä idea tehdä maustevoi muotissa!:)