perjantai 26. huhtikuuta 2013

Korianteriahven


Nyt on ensimmäiset salaatit, tillit ja persiljat kylvetty pihan kasvulaatikkoon. Melkolailla samaan aikaan kuin viime vuonnakin, vaikka muuten ollaankin keväässä vieläkin myöhemmässä kuin viime vuonna.

Tämä on sitä vuoden ankeinta aikaa ruuan suhteen. Kaikki juurekset ovat auttamatta parhaat päivänsä nähneet, mutta mitään tuorettakaan ei ihan vielä kasva. Onneksi sentään yrtit kasvavat purkissa ikkunalaudalla hyvin, ja sitrushedelmiäkin on vielä tarjolla. Tämän viikon kala tulikin maustettua reilulla yrttiannoksella ja syötyä samalla yrtillä maustetun salaatin kanssa. Korianteriahventa, olkaa hyvä!

voita
ahvenfileitä
ripaus limen mehua
suolaa, pippuria
reilusti tuoretta korianteria.

Sulata voi pannulla, laita ahvenfileet paistumaan, mausta limellä, suolalla ja pippurilla. Paista joku minuutti kummaltakin puolelta, lisää ihan lopuksi silputtu korianteri.

Syötiin hyvän avokado-appelsiinisalaatin kanssa, joka oli melkein kuin verigreippi-avokadosalaatti. Hyvää pikaruokaa perjantaille.

3 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Suorastaan imen kaikki ahvenreseptit - se on ainoa kala, jolle kroppa sanoo kiitos kyllä.

Sarppu kirjoitti...

Meillä on vielä kasvilavojen teko pahasti kesken. Ja luntakin vielä, toivotaan että pian pääsee kylvöhommiin. Mukavaa viikonloppua.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hannele, jännä juttu jos ahven sopii mutta muut kalat ei. Mutta hyvän kalan kroppasi on valinnut ;)

Sarppu, meilläkin on lunta vielä jossain läjissä, mutta nopeasti se lumi kuitenkin hävisi, se on näitä etelän etuja, pari viikkoa sitten oli vielä niitä metrisiä kasoja. Mukavaa viikonloppua sinnekin!