maanantai 31. joulukuuta 2012

Lime-piirakka


Tämä sai olla ensimmäinen leivonnainen joulupukilta saamastani uudesta Magnolia Bakeryn kirjasta. Löysin kaappeja siivotessa kaksi purkkia kondensoitua maitoa, jotka olivat menossa vanhaksi. Valitsin kirjasta ohjeen, johon sain ne melkein käytettyä. Ohjeessa oli "ginger nut" -keksejä, mutta minä käytin Bastogne-keksejä (kaneli-sokeri-keksejä) ja lisäsin vähän inkivääriä lisäksi.

55 g voita sulatettuna
125 g keksinmuruja
ihan pieni ripaus jauhettua inkivääriä

600 g kondensoitua maitoa
6 munankeltuaista
250 ml limen mehua (minulla meni 10 limeä)
1 rkl raastettua limen kuorta

Sekoita sulatettu voi, keksinmurut ja inkivääri keskenään. Painele ne 23 cm piirakkavuokaan. Paista 10 minuuttia 140 asteessa uunissa, anna jäähtyä kymmenisen minuuttia.

Sillä välin vatkaa kondensoitu maito, munankeltuiaset ja limen mehu, lisää raastettu kuori ja jatka vatkaamista niin että kaikki ovat sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle, paista 25-30 minuuttua. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja sitten laita jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi tai mieluiten yön yli.

Tämä piirakka oli lasten mielestä liian kirpeä ja miehen mielestä liian makea, ota tuosta sitten selvää. Minä ihan tykkäsin, mutta jäin niin selvään vähemmistöön, että epäilen tuleeko toista kertaa tehtyä. 

Mukavaa vuodenvaihdetta ja rauhaisaa uutta vuotta 2013!

Ei kommentteja: