tiistai 1. tammikuuta 2013

Piparjuurella maustetut punajuuriröstitUusimmassa Maku-lehdessä (Talvi 6/2012) oli resepti, joka osui heti silmiini ajatuksella "tuota on pakko kokeilla". Jutussa kerrottiin luomumaitotilasta, ja samassa yhteydessä oli kivoja reseptejä, joista nämä piparjuurella maustetut punajuuriröstit oli oikein hyvä tapa aloittaa uuden vuoden ensimmäinen aamu. Valvottiin myöhään, joten aamiainen venyi melkein puolille päivin. Illalla tuli räpsittyä melkoinen määrä kuvia kaminoiden ympäriltä vesisateessa, joten kamerasta loppui tila, mutta sain sentään tämän yhden kuvan otettua, kuva on ennen pihvien kääntämistä. Minä tein ohjeesta 1/3, ja siitä sain juuri sopivasti 7 röstiä tuohon miehen ostamaan kätevään opan monitoimipannuun. Laitan tähän kuitenkin alkuperäiset määrät, josta pitäisi tulla 18 röstiä.

600 g punajuurta
100 g piparjuurta
70 g purjoa
2 dl kermajuustoa (minulla oli edamia)
200 g kermaviiliä
1 muna
1 tl suolaa (käytin yrttisuolaa)
1/3 tl valkopippuria

voita paistamiseen 

Kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi ja piparjuuri hienoksi raasteeksi. Pilko purjo pieneksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista röstit riittävässä voimäärässä miedolla lämmöllä molemmilta puolilta. Oli todella hyvää.


ps. sauvajyvänen onnittelee suvun uutta maatilan emäntää <3

8 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Onko tuo pannu sellainen, missä on kaksi mustaa otinta? Juuri sellaisella tein eilen ne blinit, tulikin kivankokoisia, mutta luulen, että se valuraudan puuttuminen kyllä vei voista hieman terää...

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, jos tarkoitat kahvaa niin kyllä. Paistoin sillä myös kerran amerikkalaisia pannukakkuja, mutta parempia tulee tosiaan valurautapannulla. Aamiaismunat ja kinkunjämät sen sijaan onnistuivat todella mukavasti viime viikolla.

Campasimpukka kirjoitti...

Joo, kahvaa. ostin tuollaisen pannun joskus viime vuoden alussa enkä ole juuri käyttänyt sitä, mutta eilen tulin kokeilleeksi.

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Meillä on jääkaapissa pussillinen punajuuria vielä jouluherkkujen jäljiltä, ja olen mietiskellyt, mitä niistä tekisi - siis semmoista, että Armastuksellekin maistuisi, kun ei suurin punajuurifani ole. Kiitos tästä ohjeesta!!

Mimosa kirjoitti...

Oon vähitellen oppinut pitämään punajuuresta ja nää näyttävätkin oikein herkullisilta. Ja värikin on aina punajuurisissa herkuissa niin kaunis! :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kotiharmi, kyllä meillä mies heti tokaisi "nämähän maistuu ihan punajuurelta", mutta parempaa onnea sinne ;)

Mimosa, samaa mieltä väristä. Nämä olivat kyllä tosi hyviä, kannattaa kokeilla.

Tusla kirjoitti...

Mahtavan värikäs vuoden aloitus! Hyviä punajuurireseptejä ei koskaan voi olla liikaa. Kuulostavat todella hyviltä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tusla, sitä ne juuri olivat! Ja samaa mieltä punajuurireseptien määrästä. Etenkin kun tuntuu että menneinä vuosina olen syönyt niitä niin paljon, että pieni kyllästyminen alkaa vaivata. Mutta onneksi tulee aina jotain uutta jujua.