sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Piparminttusuukot

Kuka muistaa Milos Formanin elokuvan Amadeus (1984)? Siinä oli näitä makeisia, ja silloin ajattelin että näitä on pakko kokeilla. Joskus vaan asioilla ottaa aikaa tapahtuakseen, mutta kyllä ne voivat silti tapahtua. 

Löysin tämän reseptin Leivotaan-lehdestä (loka-joulukuu 2012), tosin huomasin että se on lähes identtinen ohje Kotikokista löytyvän ohjeen kanssa. Annoksesta tulee n. 30 litteää makeista, tai vähän vähemmän jos käyttää korkeampia muotteja. Minä tein suukkoja näin:

4 dl tomusokeria
1 dl vettä
1 tl etikkaa
10 tippaa piparminttuöljyä

75 g tummaa suklaata

Keitä sokeria, vettä ja etikkaa kymmenisen minuuttia, siihen että seos on n. 116 asteista ja paksuuntunutta. Anna seoksen vähän jäähtyä, sekoita sitä koko ajan, lisää piparminttuöljy ja sekoita tasaiseksi. Jos seoksen antaa jäähtyä liikaa, se jämähtää jätti-isoksi makeiseksi. Lusikoi seosta napeiksi voipaperille tai haluamiisi muotteihin. Anna jähmettyä. Sulata suklaa ja koristele sillä.

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Tuleeko tuosta imeksittävää, kovaa karkkia vai voiko siita haukata pala?

sauvajyvänen kirjoitti...

Voi haukata palaa. Aika sokerista, ja minun makuun voisi olla vielä aavistus enemmän piparminttua.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Muistan kyllä elokuvan. Näit sen elokuvan siis 84 ja nyt 12 teit noita suukkoja? No nyt on ruksi niiden kohdalla to-do-listalla!

sauvajyvänen kirjoitti...

Ankerias, ei tuota nyt olisi mitenkään tarvinnut alleviivata.... Ja saattoi se olla että näin leffan vasta 1985.