lauantai 15. joulukuuta 2012

Texmex-villisika: villisika menee chiliin

...mutta ei se mahtunutkaan sinne (vrt. mummo puolukassa). No ei vaan, pitää pitää tosikon mainetta yllä ja laittaa asiallisesti tämän päivän resepti tähän. Sain pakastaa alkuviikolla 26 kg villisikaa, ja jopa juuri ja juuri mahtumaan sen määrän pakastimeen. Totesin metsästäjälle että olen tehnyt villisikaa suunnilleen kaikella tavalla mitä olen keksinyt, ja salamannopea vastaus oli että en ole tehnyt esim. texmex-villisikaa (no joo, myönnän että muutama muukin juttu vielä puuttuu). Perinteisestihän chili con carne tehdään naudasta, mutta tässä tulee villisikainen versio metsästäjän pyynnöstä:

1 kg villisikaa
400 g paseerattua tomaattia
2 isoa sipulia
1 rkl fariinisokeria
1-2 tl savustettua Aji Cristal chilirouhetta ja -jauhetta
1-2 tl savupaprika- ja/tai paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
kanelitanko
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
silputtua chiliä
1-2 tlk papuja

Laita luinen liha pataan liemen, paseeratun tomaatin, silputtujen sipuleiden ja mausteiden kanssa. Mausteiden määrä on todellakin tuonne päin, jokainen voi maustaa chilin oman maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen pari tuntia. Nosta liha padasta ja revi/pilko se ihan pieneksi. Laita liha takaisin pataan, lisää tuoretta chiliä ja pavut ja anna hautua vielä puolisen tuntia. Korianteria olisin lisännyt jos olisi ollut. Nauti riisin ja ranskankerman kanssa. Tai syö tortillalettujen kanssa, lisänä itsetehtyä guacamolea, salsaa ja ranskankermaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta riittää kokattavaa joksikin aikaa. Yritimme muistella, ostimmeko villisian lihaa kun vierailimme yhdellä tilalla useampi vuosi sitten.

sauvajyvänen kirjoitti...

Vuodeksi tuon olisi hyvä riittää, mutta silti siitä saa tehtyä 1-2 isoa ruokaa kuukaudessa, sellaisia joista syö useamman päivän, tai voi tarjota vieraille.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

26 kiloa villisikaa! Vau!
Mun minipakastimeen taitais just mahtua 2 kiloa...

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä on kaksi pakastinta, korkea kaappipakastin ja sitten sellainen ihan pieni arkkupakastin. Sen pitäisi olla isompikin, mutta ei vaan ole tilaa mihin sellaisen laittaisi. Minä mietin joskus, että meillä kiertää iso osa ruuasta pakastimen kautta, melkein kaikki lihat, marjat, liemet, osa juureksista jne.