lauantai 22. joulukuuta 2012

Porkkanalaatikkko

Porkkanalaatikko on minulle se vähiten mieluinen joulun laatikoista, monena vuotena en edes tee sitä. Olen kokeillut siitä monenlaista versiota, mutta mikään ei ole ollut juurikaan toistaan parempi. Kummitätini tarjosi kuitenkin kerran porkkanalaatikkoa, joka oli minusta parasta siihen mennessä, ja olenkin käyttänyt sitä reseptiä (hieman muunnellen) siitä asti.

2 dl vettä (alkup. ohjeessa 3 dl)
½ dl puuroriisiä (alkup. ohjeessa 3/4 dl )
400 g porkkanoita
3 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
ripaus valkopippuria

korppujauhoa, voita

Keitä riisi kypsäksi. Keitä porkkanat kypsiksi ja survo ne. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada seos voideltuun vuokaan tai kahteen pieneen vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 200 °C n. 40 min. Tämä annos on juuri sopiva kahteen tuollaiseen pieneen astiaan, sekä Illusia-vuoka että foliovuoka vetävät 0.5 l.

8 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nytpä ei tartte ohjetta lähteä etsimään, porkkanalaatikko on ainoa laatikko, minkä meinaan tänä vuonna tehdä:) Se on meidän R:n lempparilaatikko.

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä tämä oli äidin lempilaatikko, ainakin yksi niistä, lapsetkin syövät mutta minä en kamalasti tykkää. Minulla on nyt maksalaatikko uunissa ja perunat imeltymässä, tuuvinki odottaa lanttulaatikon kanssa iltaa.

Tusla kirjoitti...

Mun lemppari on lanttuloora (Miespuolisen suvussa sitä kutsutaan muuten räätikkälooraksi), jos pitää joku lempparilaatikoksi valita. Mutta pystyn viettämään jouluni ilmankin. :) Meillä suvun matroonat onneksi hoitaa laatikkohommat.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minunkin ehdoton lemppari on lanttulaatikko. Kaikkia muita ilman tulee joulu, mutta ilman lanttulaatikkoa voisi tehdä tiukkaa :D

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Minullekin lanttuloota on joulun tekijä, ja melkein kunkumpi kuin kinkku. Porkkanalaatikkoa just tehtiin ja naputtelin reseptinkin ylös. Hyvää tuli.

sauvajyvänen kirjoitti...

Samoissa puuhissa oltu siis eilen. Sain tehtyä kaikki laatikot, rosollin ja sienisalaatin eilen, mutta siivoaminen alkaa nyt heti aamupalan jälkeen. Kinkun pistin juuri uuniin, se onkin niin iso että menee myöhään iltaan sen kanssa.

Mimmi M kirjoitti...

Meillä taasen porkkanalaatikko on se menevin aatikko. Lanttulaatikon saan syödä ihan yksin. Myös maksalaatikkoa meillä pitäää olla tarjolla joulupöydässä. Nyt viikolla kuulin erään perheen joulutavoista ja heillä on aina kaalilaatikkoa joulupöydässä....

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä maksalaatikko on se suosituin, tai kuten esikoinen sanoo, että maksalaatikko on laatikoista parasta ja sekin on pahaa... Kaalilaatikko olisikin mielenkiintoinen lisä, ei silläkään olisi kova menekki meidän pöydässä. Lihaton makaronilaatikko menisi varmaan parhaiten, sitä oli ainakin joskus lapsuudessani, ja hämäläisessä pitopöydässä yleisemminkin.