keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Lehtikaalipasta


Talven ihanuutta. Kävellä kuutamossa pitkin pellon reunaa narskuvassa lumessa, tarpoa tuiskun tekemien kinosten läpi palstalle, kaivaa lumen alta tuoretta lehtikaalia ja valmistaa siitä ruoka. Näin tein itselleni hyvän lounaan:

öljyä
muutama pieni siivu valkosipulia
pienenpieni sipuli
lehtikaalia
vähän rouhittua mustapippuria
yrttisuolaa
parmesania raastettuna

keitettyä pastaa

Kuumenna valkosipulia hetki öljyssä, nosta viipaleet pois. Lisää hienoksi silputtu sipuli ja pienitty lehtikaali. Kun ulkona oli pakkasta -15 astetta, se oli helppo murustella ihan pieneksi. Kuullota niitä pannulla kunnes sipuli on sopivan pehmeää, lisää vähän pippuria ja riittävästi suolaa. Kaada seos keitetyn pastan päälle, raasta reilusti parmesania sekaan ja sekoita hyvin. Yksinkertaisinta mahdollista ruokaa, ja samalla ihan parasta.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Ihan luksusta! :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Oli kyllä aika etuoikeitettu olo :) Tajusin tosin jälkikäteen, että kaikki eivät saa samnalaisia viboja talvesta, mutta ei sekään haittaa.