perjantai 16. lokakuuta 2015

Wasabi-silakat


Silakka on parhaimmillaan juuri nyt. Ja wasabi-silakat ovat erityisen hyviä, muistakaa vaan laittaa riittävästi wasabia. Minä teen silakat aina vähän sen mukaan, mitä aineita sattuu olemaan, mutta näin ainakin tulee hyviä:

500 g silakkafileitä 
1-2 rkl wasabi-tahnaa (enempi parempi)
2-3 rkl creme fraichea (tai smetanaa tai tuorejuustoa)
1 tl sokeria
½ tl suolaa
½-1 rkl sitruunamehua

tilliä

Laita puolet silakkafileistä voideltuun uunivuokaan. Sekoita kaikki täytteen aineen keskenään ja levitä kaloille. Laita toinen file päälle ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.Voit myös kääriä fileet rullalle, jolloin täytettä kannattaa laittaa vähän vähemmän ja lisätä paistoaikaa aavistuksen. Ja jos kastiketta jää yli, se sopii hyvin perunoiden kastikkeeksi. Ripottele tuoretta tilliä valmiiden pihvien päälle. Nämä ovat hyviä sekä lämpimänä että kylmänä.

ps. Arvaatteko mikä salaatti kuvassa?

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kiitos, silakkaohjeita ei ole koskaan liikaa - silakka kun tuntuu olevan kalatiskeissä useimmiten se kaikkein tuorein kala.

sauvajyvänen kirjoitti...

Samaa mieltä, kummastakin :)