tiistai 13. lokakuuta 2015

Lämpimät leivät: päärynää ja homejuustoa


Tässä on varsinainen retro-iltapala. Muistan ensimmäisen kerran nuoruudessani, kun äiti teki näitä. Ihmettelin etukäteen, että voiko muka olla hyvää, hedelmää, leipää ja homejuustoa. Hyväähän se oli silloin, todella hyvää, ja niin on edelleenkin. Tämä iltapala ansaitsee oman postauksen ihan siitä ilosta että tänä vuonna saa kotimaisia päärynöitä edulliseen hintaan ihan tavallisesta Prismasta. Prismat aloittivat lokakuun alusta yhteistyön Satokausikalenterin kanssa, ja nykyään tarjolla on selkeästi merkityt, kuukausittain vaihtuvat sesongin hedelmät ja kasvikset. Tykkään, todellakin, ja ajoituskin on hyvä. Juuri kun naapurikauppa teki remonttia ja pienensi hevi-osastoa, niin naapurissa löytyy kotimaisia hedelmiä ja kasviksia isosti ja helposti.

ruisleipää
päärynää
mieluista homejuustoa

Laita ruisleipä leivinpaperille uunipellin päälle. Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi ja asettele leivän päälle. Pilko homejuusto päärynän päälle ja paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Nauti teen kanssa aamu- tai iltapalaksi tai muuten vaan.

4 kommenttia:

marketta kirjoitti...

En yhtään epäile, etteikö olisi herkkua!
Meillä oli edellisessä työpaikassa tapana pitää, yhtenä perjantaina kuukaudessa, nyyttärit. Eräs meistä toi kerran päärynä-Aurajuustopiirakan. Se oli siis sellainen makea, jälkiruokapiiras. Ja ihan törkeän hyvää! Otinkohan reseptin talteen silloin....?

sauvajyvänen kirjoitti...

Oi, tuo resepti olisi kiva saada, kuulostaa todellakin herkulliselta!

Ulla kirjoitti...

Kotimaisia päärynöitä olis mahtava maistaa. Kaikki, jotka omasta pihastaan niitä saavat, kehuvat makeutta ja mehukkuutta. Täytyypä tsekata Prisman vihannesosasto - nyt kun on muutenkin sinne asiaa, kun loputkin omat tomaatit ja paprikat on syöty.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ensimmäinen satsi oli vielä sitä aivan mahtavaa Clara Friis -lajiketta, se on paljon maukkaampaa kuin Conference, jota oli nyt viimeksi saatavilla. Mutta en valita silti :)