tiistai 6. lokakuuta 2015

Ruusukaalipizza


Olen ihan varma että joku postasi ihan vähän aikaa sitten ruusukaalipizzan blogissaan. En silloin ohjetta katsonut, mutta ajatus jäi mieleen. Nyt yritin löytää ohjetta, mutta en vaan löytänyt, en mitään kautta. Eli jos joku tietää missä blogissa se oli, niin pliis kertokaa. Ja kuka se olikaan, kiitos inspiraatiosta. Minulla ei siis ollut ohjetta käytössä, mutta tein tämä hyvin samaan tyyliin kuin vähän paremman vaalean pizzan. Pohjan ohjeen voi katsoa tuosta linkistä, tai käyttää omaa lempipohjan ohjetta. Pohjan päälle laitoin:

ruusukaalia
oliiviöljyä
hyvää balsamicoa
buffalo-mozzarellaa
cheddaria
parmesania

Kauli pizzataikinasta halutun kokoinen pohja. Avaa sen päälle ruusukaalia lehti kerrallaan, yritä saada ne mahdollisimman litteäksi. Peitä pohja ruusukaalin lehdillä. Valuta päällä hieman hyvää oliiviöljyä sekä sopivasti hyvää balsamicoa. Revi talouspaperin päällä valutettua mozzarellaa kaalin päälle, raasta myös cheddaria ja parmesania pizzalle. Paista 250 asteessa reilu kymmenen minuuttia, käytä pohjalämpöä ettei kaali kärähdä liikaa. Hyvää, niin hyvää.3 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Mulla onkin ruusukaaleja jääkaapissa, kuinkas sattuikaan!

Ulla kirjoitti...

Tuli kuin tilauksesta :-) Chef mietti perjantaipizzan täytteitä, ja tässähän ne tulikin. Laitanpa linkin menemään saman tien ja kirjoitan ruusukaalit ostoslistaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hauska kuulla että muutkin kokeilevat :)