lauantai 23. toukokuuta 2015

Minestronekeitto Henri Alenin tapaan


Viime aikoina lauantai on ollut usein keittopäivä, osin sattumalta, osin miehen harrastuksen takia (ei mitään liian raskasta ruokaa päivällä). Heti kun ostin Henri Alenin ja Annukka Oksasen Vuoden keittokirjan ajattelin tehdä tätä keittoa mahdollisimman pian, ja kyllä kannatti. Kuinka hyvältä se maistuikaan, tosin meistä tämä oli enemmänkin pataa kuin keittoa. Saa kuulemma tehdä toistekin. Sitä en tiedä mitä kuopus olisi tykännyt, hän on kuumeessa ja vapautettu syömisestä.

400 g valkokaalia
2 porkkanaa
2 oksaa varsiselleriä (oli 1 iso)
3 valkosipulinkynttä (oli 2)
2 pientä sipulia
öljyä
400 g karitsanjauhelihaa (oli ehkä 300, sekin oli paljon)
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl kuivattua minttua (ei ollut)
1 t kuivattua timjamia
1 l kanalientä (oli hanhilientä)
2 dl pientä pastaa
suolaa, pippuria

oliiviöljyä ja raastettua parmesania

Pilko kaali, porkkanat, selleri ja sipulit. Laita kattilaan öljyä, lisää jauheliha ja tomaattipyre. Kääntele lihaa vähän kuumassa öljyssä, lisää kasvikset.ja yrtit. Lisää liemi ja hauduta n. tunti. Lisää makaronit ja anna niiden kypsyä. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Lisää lautasella keiton päälle öljyä (unohdin) ja parmesania. Keittoa on sopiva määrä neljälle.


3 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Tätä kokeilen ensi viikolla!

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Minestronea en ole tehnytkään aikoihin. Se vaan jotenkin unohtuu.. Jospa lähiaikoina muistais :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Campasimpukka, kannattaa kokeilla, vaikka meinaisi unohtuakin, Jokihaka.