maanantai 11. toukokuuta 2015

Lasten mielestä paras kana


Minä teen nykyisin aika usein kokonaista kanaa, kun kerran riittävän hyvää on saatavilla niissä kaupoissa missä asioin. Suosin sekä naapurin maalaiskanaa eli ns. kettukanaa että L'uomu Nokkaa eli kotimaista luomubroileria. Useimmiten tulee ostettua kokonaista kanaa, sillä siinä minusta hinta on kohdillaan, ja kaupan päälle luista saa hyvän liemen. Kettukana on leikattuna auki, Luomu Nokan saa kokonaisena. 
 
Tein joku aika sitten tällä tavalla kanaa, ja sen jälkeen sitä on pitänyt tehdä useasti. Lasten mielestä tämä on sitä parasta kanaa, ja minä olen tietysti tyytyväinen kun hyvä ruoka maistuu ihan kaikille.

25-50 g voita
vajaa 1 rkl currya (Santa Maria väkevä)
vajaa 1 rkl viherpippuria morttelin kautta
1 tl yrttisuolaa
1 kana n. 1,4 kg

Sulata voi, sekoita mausteet joukkoon. Sivele kana maustevoilla.

Perhoseksi leikattu kettukana: paista 15 min 225 asteessa, käännä kana ja paista 1 h 180 asteessa. Käännä muutamaan kertaan, sivele voilla samalla. Anna levätä vartti folion alla, nauti.

Kokonainen Luomu Nokka: paista 20 min 250 astetta, käännä kana kerran välissä. Laske sen jälkeen lämpö 180 asteeseen ja paista vielä 50 minuuttia. Kääntele muutamaan kertaan, sivele aina välissä voita päälle. Anna levätä vartti folion alla, nauti

Syödään riisin kanssa, ja kastikkeeksi riittää vuokaan valunut voinen liemi. Ja lopun liemen voi kaapia vaikka leivälle, liemi kannattaa hyödyntää viimeiseen tippaan saakka. Yhdesta kanasta riittää ruoka neljälle, minä saan yleensä vielä lounaan ja luista saa hyvän liemen. Yksinkertaista, hyvää ja helppoa ruokaa, joka käy niin arkeen kuin vähän juhlavampaankin hetkeen. Kuten vaikka juhlistamaan sitä että oppii ajamaan pyörällä kunnolla. Tai sitä että syö kevään ensimmäisen kerran ulkona.

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ja talon täyttävä tuoksu on tässä ruuassa huumaava, eikö olekin?

Merja kirjoitti...

Meillä on kokolailla tykästytty maalaiskananpoikaan. Viimeksi ostin luomunokan koipia ja ihmettelin miten ne olikin niin isoja. Kokonaiset luomunokat ovat olleet aika pieniä joten koipien koko oli yllätys. Hyvä se tietysti oli, ihan eri kaliiberia kuin sahajauhobroitsut!

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, kyllä, juuri niin. Ja lapset tietävät ulkoa tullessaan että mitä ruokaa on tarjolla.

Merja, se on kyllä hyvää! Minäkin olen huomannut kokovaihtelua, mutta ei se onneksi haittaa. Sinulla oli aivan ihan ohje blogissasi, laitankin viestiä sinulle heti.