lauantai 21. maaliskuuta 2015

PT eli pihlaja-tonic

Minulla on vielä vähän jaloviinaan tehtyä pihlajanmarjalikööriä. Ajattelin tehdä siitä pienet yksinkertaiset drinkit ruokahalua herättämään. Rakensin juomat pitkiin laseihin. Tällä kertaa en lisännyt jäitä, sillä tonic-vesi oli 0-asteista eli mukavan kylmää.

Drinkki oli minusta vieläkin parempi mitä uskalsin odottaa. Pihlajan karvas maku sopi yhteen tonicin karvaan maun kanssa, ja juomassa oli hennon kaunis väri ja hieno maku. Syksyllä pitääkin tehdä pihlajanmarjalikööriä enemmän, toivotaan hyvää satoa tällekin vuodelle. Tämä liköörierä ei ollut kovinkaan makeaa, en laittanut siihen ihan niin paljoa sokeria kuin tavallisesti. Likööri on hyvää sellaisenaan, mutta ihan loistavaa drinkkinä.

4 cl likööriä
tonic-vettä
jäitä

Mittaa likööri lasin pohjalle. Jatka tonic-vedellä, lisää jäitä jos haluat. Nauti heti kylmänä. Sopii erityisen hyvin aperitiiviksi, tai muuten vaan vähän erilaiseksi drinkiksi. Kannattaa huolehtia juoman kylmyydestä, mitä kylmempää, sen parempaa.


Likööri sellaisenaan


2 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Mielenkiintoinen. Pitäisi itsekin aktivoitua pihlajanmarjojen käytössä. Niitä kun yleensä aika hyvin syksyisin saatavilla ihan ilmaiseksi :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Viime vuonna etenkin oli ihan loistovuosi, marjoja sai helposti niin paljon kuin ikinä halusi.