perjantai 20. syyskuuta 2013

Lehtikaalilihapullat ja sininen muusi

 

Tänään oli sinivioletti päivä. Syötiin perunamuusia joka oli tehty Blue Kongo -perunasta ja lihapullia, joihin olin laittanut tummansinipunaista lehtikaalia ja lisänä vielä violettia kyssäkaalia, joka tosin on violettia vain pinnalta.

Muusin tein ihan tavallisesti: keitin perunat ihan pienessä suolatussa vesimäärässä kypsiksi, kaadoin osan vedestä pois, lisäsin lorauksen kermaa, survoin perunat ja vatkasin kuohkeaksi.

Lihapullatkin tein ihan tavallisesti, lisäsin vain sipulia paistaessani reilun kourallisen pilkottua lehtikaalia pannulle minuutiksi pariksi (olisi saanut olla enemmänkin). Sitten lisäsin ne lihapullataikinaan, jossa oli n. puoli kiloa hyvää jauhelihaa, pari munaa, loraus kermaa ja sopivasti mausteita, kuten sinappijauhoa, timjamia, pippureita, paprikaa ja yrttisuolaa. Annoin makujen vähän tasaantua, pyörittelin pulliksi, ja paistoin 225 asteessa uunissa reilun vartin.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Nuo Blue Kongot ovat kyllä veikeitä. Anoppini tekee niistä muusia, kun haluaa yllättää vieraitaan ;)

Tuota lehtikaalia lihapullissa pitää oikein kokeilla, sen verran hauskalta idealta se kuulostaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minusta tämä muusi oli ensimmäinen "järkevä" juttu mihin käytin niitä. Salaattiin eikä keittoperunoiksi sovi kun ovat niin hajoavaisia, viime vuonna perunat oli niin pieniä että uuniperunatkaan eivät päässeet oikeuksiinsa, sipsit eivät onnistuneet kunnolla, mutta tuo muusi oli oikeasti jo tosi hyvää. Olin jo ajatellut etten ensi vuonna laita sitä ollekaan maahan, mutta kyllä minä taidan edelleenkin laittaa, sen muutaman.

Sitälehtikaalia saa näköjään olla ihan reilusti, tuo ei ainakaan maistunut vielä juuri ollenkaan.