tiistai 17. syyskuuta 2013

Vaniljainen omenahillo uunissa


Ajattelin tänä vuonna kokeilla omehillon tekemistä uunissa. Huomasin että näin oli tehty Kokkipottilassa, taas kerran ihan loistava idea. Hillo on todella helppo tehdä eikä tarvitse juurikaan huolehtimista. Yksinkertaisimmillaan omenat pilkotaan uunivuokaan, lisätään sokeri ja annetaan hautua kypsäksi. Sen jälkeen hillon voi joko purkittaa suoraan, tai soseuttaa ensin. Hillon voi maustaa milla tavalla haluaa, esim. kanelilla ja muskottipähkinällä kuten kokkipottilassa, sahramilla tai kardemummalla tai millä vaan. Minä haluan edelleenkin omenahillon maistuvan pääasiassa omenille, mutta lisäsin kuitenkin pienen vaniljatangon vähän makua antamaan.

1 kg Antonovkaa tai muita hillo-omenia
400 g hillosokeria (tai 500 g alkuperäisen ohjeen mukaan)
1 vaniljatanko

Pilko omenat muutamaan osaan, leikkaa siemenkota pois. Laita omenat uunivuokaan, lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko siemenineen sekaan. Laita 150 asteiseen uuniin, ja anna hautua 1½ tuntia, sekoita välissä muutama kerta. Poista vaniljatanko, anna vähän jäähtyä ja purkita. Minä pakastan suurimman osan omenasoseesta ja siksi laitan vähän vähemmän sokeria kuin säilyvyyden takia pitäisi.

Täytyy sanoa, että nyt tuli parasta omenahilloa mitä olen tehnyt! Jatkossa tulen tekemään omenahillon näin, vaikka onhan se vanhakin tapa ihan hyvää. Mutta kun tämä on vielä parempaa. Ja tuohon lasivuokaani mahtui mukavasti yksi kilo omenia, seuraavaksi teen isossa vuuassa ainakin kaksin-kolminkertaisen annoksen. 

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Pitikö niitä omppuja kuoria? koitin lukea, että manitsitko asiasta? :)

sauvajyvänen kirjoitti...

En kuorinut. Etenkin jos hillon sosoeuttaa, kuoret ei haittaa, mutta ei ne minua haitanneet vaikken soseuttanutkaan. Ehkä jos tekisin juhliin hillon, joko kuorisin tai soseuttaisin (lue: soseuttaisin, on nopeampaa).

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hyvä, tälleen minäkin tee, kun aamulla pääsen keittiöhommiin:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Toivottasti saat mieleistä hilloa :)