maanantai 16. syyskuuta 2013

Ohrapuuro haudutuspadassa


Lapsuudessa ohrapuuro kuului lauantai-iltaan. Äiti laittoi sen aina uuniin ennen kuin mentiin savusaunaan, ja puuro syötiin saunan jälkeen iltapalalla. Minä pidän ohrapuurosta edelleen, mutta muu perhe ei niinkään. Nyt ajattelin kokeilla sitä haudutuspadassa tehden, tein puuron samaan tapaan kuin riisipuuronkin.

3 dl ohraa
1.5 l vettä (tai vähän vähemmän)
2 tl suolaa tai maun mukaan
2 dl kermaa

Laita ohra ja vesi pataan. Anna hautua low-asetuksella yön yli, nyt oli 9 tuntia. Sekoita aamulla puuron joukkoon suola ja kerma ja nauti sokerin ja kanelin kanssa.

Tästä ei puuronkeitto enää helpommaksi tule. Illalla vesi ja ohraryynit pataan, ja aamulla on ihana herätä puuron tuoksuun, nopea sekoitus ja hyvin hautunut samettisen pehmeä puuro on valmis. Puuro jäi aika löysäksi, seuraavalla kerralla laitan enhä pari desiä vähemmän vettä. Parempaa kuin uunipuuro kuitenkin, lapsetkin söivät mielellään ja sanoivat olevan parasta ohrapuuroa mitä ovat saaneet, esikoinen oli sitä mieltä että söisi mielellään lounaallakin tätä puuroa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Itsekin olen himostellut tekeväni ohrapuuroa omalla crockpotillani. Käytitkö ihan niitä kokonaisia ja esikypsentämättömiä ohrasuurimoita? Näitä kun on kaupan hyllyt notkolleen esikypsytettynä ja rikottuna sekä ehjänä..

miksu kirjoitti...

Yli 10 vuotta on kulunut ohrapuuro-reseptisi julkaisusta, mutta ensimmäisenä tämä tuli haussa esiin, kun hain haudutuspadalle tehtävälle ohrapuurolle ohjetta. Käytitkö tässä kokonaisia vai rikottuja ohrasuurimoita?
Mukavaa kesäpäivää sinulle!