sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Souvlaki


Kirjoitin ihan bloggailuni alussa lapsista ja ravintoloista. Muistelimme esikoisen kanssa viikolla sekä Sunday roastia että kreikkalaisen ravintolan Souvlakia. Lapsi muistaa ne vieläkin, vaikka siitä on aikaa jo kohta kolme vuotta, mikä on pienessä iässä pitkä aika. Ajattelin tehdä souvlakia ja ohjeen löysin tällä kertaa kirjasta River Cottage Meat Book. Tein melko tarkkaan ohjeen mukaan, lihaa minulla oli vähemmän, mutta säilytin alkuperäisen ohjeen suhteet.

1 kg lammasta 
3 valkosipulin kynttä
1 sitruuna, mehu ja kuori
2 tl kuivattua oreganoa
2 laakerinlehteä, rikottuna
1 rkl tuoretta oreganoa
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria

suolaa

Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi (n. 4x4 cm). Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella. Sekoita kaikki aineet suolaa lukuunottamatta ja anna marinoitua yön yli. 

Laita lihapalat tikkuihin ja grillaa grillissä tai ihan kuumalla pannulla aina muutama minuutti puoleltaan, käännä sivua ja jatka taas. Rouhi samalla suolaa maun mukaan päälle ja valele irtoavalla nesteellä paiston aikana. Paistamiseen kuluu aikaa  kymmenisen minuuttia, vähän riippuen kuinka kypsäksi lihat haluaa. Minulla jäi vähän liian punertaviksi, oli omaan makuun sopivia, mutta muiden mielestä liian punaisia. Olisi pitänyt ehkä leikata lihat vähän pienemmiksi, tai sitten malttaa paistaa pidempään.

Syötiin pitaleipien, kasvisten ja  hummuksen kanssa.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Ihanan mehevännäköisiä vartaita!

sauvajyvänen kirjoitti...

Liha oli tosi hyvälaatuista. Tänään paistoin loput aamiaiselle (lounasaikaan), hyvää oli tänäänkin.