maanantai 27. kesäkuuta 2011

Espanjan tuliaisia

Työmatkoilta tulee yleensä ostettua tuliaisia vain lapsille, mutta tällä kertaa tuli ostettua silmäniloa ja makuhermojen kutkutusta myös itselle ja perheen suurimmalle lihansyöjälle. Sahramia pitää laittaa ainakin pullaan ja keittoihin (muutakin saa ehdottaa!) ja suolapurkki löytänee paikkansa ruokapöydästä ihan vaan kauneutensa puolesta, vaikkakin mies totesi että meillä syödään vain vuorisuolaa. Tuliaisoliiveja on jo syöty, vain tämä purkki on jäljellä, enpä muista ikinä syöneeni niin hyviä oliiveja. Liha kuulemma säästetään jollekin metsäreissulle, toivottavasti saan makupaloja kuitenkin.

Matkalla tuli nautittua tortillaa aamupalalla, tapaksia lounaalla ja päivällisellä ja iltapalaksi läheltä poimittuja kirsikoita euron pari per kilo. Se mikä yllätti, oli että ainakaan tavallisesta ruokakaupasta (eikä aamiaispöydästä) ei löytynyt kypsiä tomaatteja, ja muutenkin oli paljon tuontivihanneksia.

2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Sahrami on tällä erää lähes lempimausteeni. Käytän sitä kanaruokiin ja samalla kertaa syötävään riisiin, risottoon myös. Minun on myönnettävä, että enemmän on kyse väristä ja ihanasta tuntumasta, kun ottaa niitä pieniä haituvia purkista ja ripottaa ruokaan, kuin mausta:))

Suola on minunkin lempituliaiseni reissuilta. Harmi, ettei oikein uskalla tuoda oliiviöljyä lentomatkoilta, voi vain kuvitella sitä sotkua, jos pakkaus hajoaa matkalla. En tiedä kumpi olisi pahempi, vaahterasiirappi vai oliiviöljy!!

sauvajyvänen kirjoitti...

Risottoa tosiaan pitääkin tehdä, hyvä idea! Minulle tulee sahramista aina juhlava olo, kun sitä lapsena oli vain pääsiäispullassa, ja pääsiäinen aina on ollut yksi lempijuhlista. Oliiviöljyä en minäkään uskaltanut ajatella, tosin olen rypsiöljyjen suosija muutenkin, eli ei niin väliä...