tiistai 16. elokuuta 2016

Rapuliemi


Kun ravut oli syöty, keräsin kaikki kuoret visusti talteen, pakkasin pussiin ja siirsin kylmään. Kävin kasvimaalla, keräsin sieltä muutaman porkkanan, palsternakan, sellerinoksan ja sipulin, pakkasin nekin mukaan. Ja jämätillit. Kotona keitin yksinkertaisen liemen josta tuli ihan käsittämättömän hyvää. Pakastin sen kahdessa erässä, toisesta ainakin aion tehdä kalakeittoa, toinen ruoka on vielä mietinnässä.

voita
n. 15 ravun kuoret
1 sipuli
pari pikkuporkkanaa
pikkupalsternakka
1 pikkuvarsi varsiselleristä
10 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 rkl kuivaa vaaleaa balsamicoa

tilliä

Sulata kattilassa voita, lisää joukkoon vähän murskatut ravunkuoret ja pilkotut kasvikset. Kuullota kaikkia vähän aikaa ja lisää vettä niin että kuoret ja kasvikset peittyvät (nyt meni 1½ l). Lisää mausteet ja etikka ja anna liemen kiehua n. tunnin verran. Lisää tilliä loppuvaiheessa ja anna poreilla vielä hetken. Siiivilöi liemi ja käytä heti tai pakasta. 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Ihana kuva - siitä voi suorastaan haistaa liemen tuoksun :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos :) Ja minä kun harmittelin kuvan harmautta kun höyrysi niin kovin ;)