sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Neljän päivän River Cottage - matka alkaa

Matka alkaa aina jostakin

Tänä vuonna juhannuksen vietto loppui vähän lyhyeen. Yleensä haluan jatkaa juhannusta mahdollisimman pitkään, mutta tänään aamulla koitti lähtö Four Days at River Cottage -kurssille. Minä tilasin matkan jo viime vuoden puolella, sillä halusin olla varma, että pääsen juuri sille kurssille, joka on mahdollinen töiden vuosikierron ja perheen lomasuunnitelmien kannalta. Ideaalitilanteessa olisin halunnut kurssille myöhemmin syksyllä, sillä silloin olisi ehkä ollut riistaa kokattavana, ja kasviksia vieläkin enemmän kuin nyt. Mutta hyvä aika tämä keskikesäkin on, niin luulisin. Paitsi jos nyt tilaa ja maksaa kurssin, saa sen melkoisesti edullisemmin kuin viime vuonna.

Varasin kurssin netista River Cottegen sivuilta ja tilaaminen oli helppoa ja selkeää. Sopimustekstissä riitti kyllä luettavaa, mutta ei siinä ollut mitään sellaista, mihin ei olisi voinut suostua. Peruutusturva ei ole kovin kummoinen, mutta otin lentojen yhteyteen vakuutuksen, joka kattaa myös matkan ajalta peruutuksista/sairaudesta johtuvat tappiot niin, että jos jotain ikävää sattuisi, saisin vakuutuksesta kurssimaksun ja muut kulut takaisin. 

Tilasin myös lennot Finnairin sivuilta netin kautta. Ajoitin lennot niin, että pääsin kätevästi mökiltä junalla lentokentälle (siskon avustuksella), ja takaisin tullessa ehdin vielä viettää puoli päivää Lontoossa. Olisin tilannut varmasti aikaisemman lennon, jos ei olisi ollut juhannussunnuntai. Mutta hyvin ehdin näinkin, olin paikallista aikaa ennen puoli yhdeksää illalla perillä.

Kun saavuin Heathrowlle terminaali kolmoseen painelin sieltä suoraan maanalaiseen ja ostin kertalipun Waterloon asemalle. Menin Piccadilly-linjalla Green Park -asemalle, vaihdoin Jubilee-linjalle ja siitä kaksi asemaa Waterloon asemalle. Waterloon asemalta ostin junalipun Axminsteriin, otin samalla menopaluun, siinä säästi vähän, vaikkakaan ei niin paljoa kuin mitä kurssimuutoksesta tuli säästöä. Junaa ei tarvinnut kauaa odottaa, niitä meni tunnin välein. Olin kahden jälkeen lentokentällä, siitä vajaan tunnin päästä metrossa ja siitä reilun tunnin päästä junassa.

Juna kestää aavistuksen vajaa kolme tuntia Axminsteriin. Minulle mainostettiin kuinka junamatka on idyllinen, ja niinhän se olikin, tai viimeinen tunti siitä. Kaksi ensimmäistä tuntia matkasta meni lähinnä reunavalleja ja -kasvistoa katsoessa, mutta viimeinen tunti näkyi englantilaista maaseutua lampaineen, kanoineen, lehmineen ja peltoineen. Ja hienoja kivinavettoja ja -taloja. Ja paljon pikkukyliä. Sumu ja tihkusade kruunasi maiseman.

Tilasin junasta taksin asemalle siiheksi kun juna saapuu, ja taksilla pääsin majoituspaikkaan. Majoitusvaihtoehdot löysin River Cottagen sivulta. Valitsin sellaisen B&B:n, joka on kävelymatkan päässsä River Cottagen päämajasta,

Matka sujui hyvin, vaikka aikaahan tässä meni, yhteensä 12 tuntia juhannussunnuntaita. Majoituspaikka vaikuttaa hyvältä valinnalta, ikkunasta näkyy hanhia, lampaita ja kukkia. Ja minulle tuotiin kannullinen tuoretta maitoa "kun varmasta haluat juoda mukavan kupillisen teetä". Ja kyllähän minä halusin!

9 kommenttia:

Muikku Verkko kirjoitti...

Hugh-fanina saatan olla ihan pikkuisen kade nyt :D Tulevia blogiposteja odotellessa!

Campasimpukka kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Ai, että olen iloinen puolestasi!

Ulla kirjoitti...

Täällä toinen kateellinen, mutta tuon nelipäiväisen kokkailun toteutan viimeistään ensi vuonna. Nauti!

marketta kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta lomalta!

Tuplaespresso kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla kertomuksen jatko-osia :)
Mitenkähän joku kanava joskus saataisiin esittämään suomalaisessa televisioverkossa River Cottage -sarjat?

Ulla kirjoitti...

Kuulostaa nyt jo aivan ihanalta :-) Muista ottaa selfie Hugh'n kanssa. Ja Mark Diaconon kanssa, jos se on vielä siellä puutarhurina.

Joku osa River Cottagea on tullut Suomessakin telkusta, varmaan 3-4 vuotta sitten. Itse ostin Amazonista muutaman RC DVD:n.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa reissua! Huikeaa että oot vihdoin siellä.

-naapuri

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa aivan ihanalta ja nautinnolliselta!
Upeaa, että pystyt toteuttamaan tämän unelmasi.

Terkuin Heli

sauvajyvänen kirjoitti...

Muikku, ymmärrän tunteesi ;) Nyt olisi kurssihinnat alhaalla...

Kiitos Campasimpukka :)

Ulla, kyllä todellakin kannattaa!

marketta, sitähän tämä taitaa olla :)

Tuplis, samaa ihmettelen minäkin. Edes joku höpökanava!

Ulla, minulla on DVD:nä melkein kaikki, en tosin ole katsonut lähellekään kaikkea, vaikka pitäisi. Selfietä en ottanut, mutta kättelin kuitenkin! Mark ei ollut paikalla, meni ohi että oliko hän lomalla juuri nyt.

naapuri, juuri niin :) ps. matkan jälkeen ruohosilppu kyllä kepaa ;)

Heli, kiitos :)