maanantai 20. kesäkuuta 2016

Tee työtä jolla on merkitystä

Tältä sipuli- ja porkkanapenkki näytti mennessä

Palsta on jäänyt vähän hunningolle kiireiden ja laiskuuden eikun siis väsymyksen takia. Nyt alkaa vaan olla kiire saada palsta sellaiseen kuntoon, mihin sen voi jättää pariksi viikoksi. Tänään olin kitkemässä vajaa kolme tuntia, sain vähän reilu puoli aaria kitkettyä sellaisella tehokkaan suurpiirteisellä tavalla. Mutta kun lähtötilanne on riittävän paha, eron huomaa vaikkei olisi kovinkaan tarkka. Ylihuomenna ehdin tehdä vielä mitä ehdin, ja sen jälkeen palsta jää melkein oman onnensa nojaan vähäksi aikaa.

Kaikki on itänyt todella epätasaisesti tänä vuonna. Porkkanapenkeissä on kymmeniä senttejä joissa ei porkkanan porkkanaa, sama punajuurissa. Jos viime vuosi oli hyvä lehtikaalivuosi, samaa ei voi sanoa tästä vuodesta: muutama kaali itänyt ehkä sadoista siemenistä, ja nekin pieniä ja syötyjä. Ei puhettakaan että salaattiaineksia olisi vielä saatavilla kuten viime vuonna tähän aikaan, tuskin koko kesänä sillä noista syödyistä kaaleista kasvaa kitkerämpiä kaaleja kuin tuollaisista viime vuoden raikkaista ja pehmeistä kaaleista. 

Sipulia on syöty nyt parin viikon ajan, paljoa muuta ei ole vielä saatavilla. Mutta ehkä parin viikon päästä tilanne on jo toinen, jos vaikka satoa olisi saatavilla enemmänkin. Ja ekat herneet kukkivat, samoin perunat!

Tältä sipuli- ja porkkanapenkki näytti lähtiessä

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hui, tuommoisen kitkemisurakan nähtyäni olisin juossut kirkuen karkuun :-D

Tosi epätasaisesti kaikki on itänyt, ja olenkin muutamaan otteeseen paikannut kylvöjä uusilla siemenillä.

Merja kirjoitti...

Kuin ollakkaan, ihan saman äärellä ollaan taas oltu! Multasin tänään perunat ja kitkin sipulit ja pääsin puoliväliin härkäpapujen kitkemisessä. Vielä pitäisi pari metriä kääntää maata, että saan paikan kesäkurpitsan taimille. Akillesjänne on vihoitellut samaa tahtia kuin omat kurpitsantaimet ovat laiskotelleet, ostin sitten kaupasta että saa tänä kesänä jotain kesäkurpitsasatoa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, minulle tämä on jokavuotista, jos juoksisin karkuun, en voisi viljellä palstaani. Tänään oli samanlainen odottamassa mökille. Minunkin olisi pitänyt kylvää lisää, mutta vähän unohtui viimeisissä kiireissä.

Merja, mökillä on kuollut kaikki kurpitsantaimet, mutta en tiennyt sitä, joten jäi uudet taimet hankkimatta.