keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ruusukaalia, omenaa ja cheddaria


Lisää ruusukaalia. Tämän reseptin esikuva löytyy River Cottage Veg Everyday -kirjasta. Minä en mitannut raaka-aineita ollenkaan, tein itselleni salaatin sen mukaan mikä näytti hyvältä. Keräsin ruusukaalisadon talteen ja aivan tuoreita ruusukaaleja oli siis tarjolla. Koska ruusukaalit syödään raakana, kannattaa suosia todella tuoreita. Osa oli niin pieniä, etten halkaissut niitä, osa oli ihan hienon kokoisia. Tämä vuosi oli ensimmäinen vuosi, kun onnistuin saamaan kunnon sadon niistä muutamasta taimesta mitä minulla oli.

ruusukaalia
omenaa
hyvää cheddaria
sitruunaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Siisti ja puolita ruusukaalit. Pilko omenaa ja murustele hyvää cheddaria joukkoon. Purista vähän sitruunamehua, lisää oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria myllystä. Nauti sellaisenaan. Kun haarukkaan ottaa kaikkia kolmea pääraaka-ainetta, makukokemus on ihan uusissa ulottuvuuksissa. Yksinkertaista, mutta niin hyvää uudella tapaa, taas kerran.

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Wow, oman maan ruusukaaleja, olen kade! Salaattikin kuulostaa superhyvältä, laitan ohjeen korvan taakse.

sauvajyvänen kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan. Oman maan ruusukaaleissa oli kyllä oma hohtonsa :)

Jael kirjoitti...

Kaunis ja simppeli salaatti.Meillä on ruusukaaleja vasta keväällä,siihen mennessä pitää tyytyä pakastettuihin.Onni on oma kasvimaa!

sauvajyvänen kirjoitti...

Mielenkiintoista että siellä ruusukaalit ovat kevätsesongissa. Taitavat kasvaa talvella, nehän pärjäävät aika viileässäkin. Onko kesä siellä liian kuuma kaaleille?