tiistai 9. syyskuuta 2014

Kääretorttu karviaistahnasta


Hävikkiviikon alkuun tein maanantai-jälkkäriksi kääretortun, johon sain upotettua loput karviaistahnasta (tuon ison purkin jämät) ja mascarpone-juuston, jonka päiväys oli toukokuulta. Kääretorttutaikinan tein hyväksihavaitulla ohjeella, eli tuon sitruunaisen kääretortun mukaan.

Hapanmaitotuotteita voi hyvin käyttää päivämääristä huolimatta, aistit kyllä kertovat onko tuote vielä käytettävissä. Luotan aisteihini, ja tiedostan että minulla on tavallista herkempi maku- ja hajuaisti, joten tunnistan kyllä jos tuote on pilalla. Tämän juuston päiväys oli tosiaan toukokuulta, mutta niin se oli priimaa edelleenkin ja uskalsin käyttää sitä ihan sellaisenaan. Jos minulla on epäilys, että onko maitotuote kunnossa, käytän silti sen uunin kautta (näkyvä home tjs. tarkoittaa kuitenkin sitä, ettei tuotetta voi käyttää). Pannukakkutaikinaan, kakkuun tai pikkuleipiin voi upottaa lähes mitä tahansa. Tai vaikka hapattaa kermaa jopa tarkoituksella parhaan lopputuloksen saamiseksi.

1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 dl sokeria

1 prk mascarpone-juustoa
2-2½ dl karviaistahnaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 200 °C 10 minuuttia uunin keskiosassa.

Vatkaa sillä välin juusto vaahdoksi. Vatkaa myös tahna joukkoon (ja jos sinulla ei ole karviaistahanaa, voit käyttää vaikka lemon curdia tai jotain vastaavaa).

Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä vähän. Levitä täyte pohjalle ja kääri levy rullaksi. Parasta seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minä tein viimeksi kääretortusta ihan kaljun :D Ei ollut tarpeeksi sokeria paperilla ja ehkä aavistus vähän liian lyhyt paistoaika.

Kyllä minäkin hapanmaitotuotteet käytän nenäni ja makuaistini, en päivämäärän mukaan. :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Muistin tuon kääretortun, ja laitoin varoilta aika reilusti sokeria, ettei vaan käy samalla tapaa. No, sokeria oli niin, että se vaan rapisi pois, ei jäänyt nätiksi pintaan. Mikä ei tietenkään haitannut, nauratti vaan varotoimenpiteet.