En malttanut odottaa jäähtymistä riittävästi: pinta hajosi |
Jos joku ei ole saanut riittävästi suklaata ja pähkinää palmusunnuntaina, suosittelen tekemään vaikka näitä brownieta. Yleensä aina teen browniet sillä luottoreseptillä, johon tulee sulatettua suklaata, sokeria ja voita riittävästi. Nyt kuitenkin vähän googlailin, ja löysin (minulle) uudenlaisen tavan tehdä browniet tuolta. Muutin kuitenkin ohjeen ainesuhteita ja paistolämpötilaa enkä myöskään mikrottanut mitään, mutta aika lailla täydellisiä näistä tuli. Minä tein näin:
150 g voita
200 g sokeria
60 g tummaa kaakaota (esim. van Houten)
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl jauhoa (tai vähän yli)
283 g maapähkinävoihippuja (aika reilusti, mutta en halunnut jemmata pussin jämää)
Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon sokeri, kaakao ja vaniljasokeri ja sekoita sen verran että sokeri on sulanut. Anna seoksen vähän jäähtyä, sekoita munat yksi kerrallaan joukkoon. Siivilöi jauhot kattilaan, sekoita nopeasti ja kaada sekaan maapähkinävoihiput. Kaada taikina pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (minulla n. 15x20 cm) ja paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, leikkaa palasiksi. Hyvää kylmän maidon kanssa, ihan parhaita mitä olen tehnyt.
2 kommenttia:
Oi mikä suklaapommi! <3
Juuri sellainen, ja oli sitä maapähkinävoitakin ihan sopivasti ;)
Lähetä kommentti