sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Munakoiso-tomaatti-papupaistos


Eiliseltä jäi puolikas munakoiso, ja pitihän se käyttää nopeasti pois, ettei tule hävikkiä. Tein siitä yksinkertaisen paistoksen, joka oli niin hyvää että tulee varmasti tehtyä toistekin. Olin keittänyt viime kesänä kasvattamiani yin yang-papuja, ja ajattelin käyttää ne tähän paistokseen. Minä jo luulin kesällä että pavut eivät olisi itäneet ollenkaan, mutta ihan hyvän sadon niistä kumminkin sain, ne kasvoivatkin eri paikassa missä luulin (ai miten niin kylvösten merkitseminen on tärkeää?). Osan pavuista jätin puskiin kylmiin saakka, ja keräsin ne siemenpavuiksi tälle vuodelle, katsotaan kuinka ne itävät. Pavut eivät pitäneet hienoja kontrastivärejä liuotuksen ja keittämisen jälkeen, mutta kyllä niissä kuvio vielä näkyy, hauskoja papuja. Tämä annos olisi sopiva kahdelle lisäkkeeksi, ja yhdelle pääruuaksi.

½ munakoiso
3 ihan pientä tomaattia
oliiviöljyä
1-2 tl suolaan säilöttyjä kapriksia (Hellasta & Herkusta)

n. 1 dl keitettyjä papuja
hyvää cheddar-juustoa raastettuna

Pilko munakoiso ja tomaatit reiluiksi viipaleiksi, laita pieneen uuninkestävään astiaan. Kaada päälle vähän oliiviöljyä ja suolaa paistos kapriksilla. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Lisää päälle pavut ja juusto ja lämmitä vielä hetki uunissa. Paistos oli hyvää, ensi kerralla ehkä lisään tomaattien päälle pienen lorauksen hunajaa.

Jos käytät kuivattuja papuja, niitä on ensin liuotettava yön yli, sitten huuhdottava hyvin ja keitettävä vielä hyvä tovi, n. tunti lukee ohjeena monille pavuille. Yleensä papupakkauksissa on käsittelyohjeet. Kerralla kannattaa tehdä isompikin satsi, ja vaikka pakastaa loput myöhempää käyttöä varten. Minä keitin näitä papuja 40 minuuttia, mutta se oli kyllä liikaa, pavut alkoivat jo hajota.

Ei kommentteja: