lauantai 5. huhtikuuta 2014

Munakoisopasta


Silloin kun muu perhe on reissussa, heittäydyn yleensä hurjaksi ja kokkaan pelkkää kasvisruokaa. Tattirisotto on lähes aina listalla, samoin joku kasvispasta. Vaikka olen osin samaa mieltä kuin Jussi Martikainen Maaseudun tulevaisuudessa (4.4.2014), että parasta kasvinjalostusta on syöttää se eläimelle, pidän pelkästä kasvisruuasta hurjasti. Ja tietenkin sitä tekee mieli juuri tähän aikaa vuodesta, kun enää ei ole oikein mitään jäljellä, eikä vielä ole oikein mitään saatavilla.

Nyt sain inspiraation luimupupulta, hän oli kokannut munakoiso-salami-tomaattipastaa. Hänellä oli hyvä idea uunittaa munakoisoa ennen pastan sekaan kippaamista. Ajattelin laittaa tomaatia uuniin samalla, ja pinaatti oli ihan värin vuoksi mukana. Tämä annos on yhdelle, mutta pienellä kertalaskuharjoituksella sen saa useammalle riittäväksi.

n. ½ munakoiso
2 pienehköä tomaattia
hyvää oliiviöljyä
valkosipulin kynsi
n. 50 g pikkupinaattia

n. 80 g pastaa

parmesania

Viipaloi munakoiso ja tomaatti reiluiksi viipaleiksi. Kaada päälle vähän hyvää oliiviöljyä ja laita uuninkestävälle lautaselle/vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Sillä välin keitä pasta sopivan kypsäksi. Kuori ja murskaa valkosipuli, pilko pinaattia vähän. Pyöräytä valkosipulia ja pinaattia pannulla öljytilkassa. Kaada valutettu pasta sekaan, sekoita ja lisää munakoisot ja tomaatit. Ripottele päälle vähän parmesania ja nauti. Yksinkertaista, helppoa ja hyvää.


Kävin myös Kevätmessuilla tänään, vaikka lähellä olin luovuttaa, sellainen ryysis siellä oli päällä. Mukana ei kuitenkaan ollut ketään joka olisi kysynyt että koska nämä loppuu, joten sain ihan rauhassa kierrellä kaikki ne paikat mitkä halusinkin. Sain ostettua muutamat puuttuvat siemenet, ja ne muutamat joita ei oikeasti puuttunut. Löysin myös salottisipuleita, pidin sadosta niin paljon, että haluan laittaa sitä tänäkin vuonna maahan.

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Ihanan kesäinen annos!

Anonyymi kirjoitti...

Ilahdun aina kovasti kun joku kertoo saaneensa ideoita kokkauksistamme!

sauvajyvänen kirjoitti...

Campas, siltä se maistuikin :)

luimup, sinä saatkin sitten ilahtua usein :) Luulisin että minun keittiössä suuri osa ideoista tulee luimupupulasta, niin hyviä ideoita koko blogi on täynnä :)