sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Siemenet tilattu


Nyt saa tammikuu tulla. Silloin on tarkoitus aloittaa chilien kylvämisellä. Tänäkin vuonna tuli tilattua suurin osa siemenistä netistä, ja tänäkin vuonna tilasin vähän enemmän kuin ne "pari lajiketta" mitä piti tilata. Chileissä pidin välivuoden viime vuonna (en kasvatuksessa mutta tilauksissa), ensi vuodeksi on taas suuret odotukset uusien lajikkeiden suhteen.

Ensi vuoden uusin lajikkeisiin kuuluu yksi kurpitsalajike ja fenkoli, sekä kyssäkaali muutaman vuoden tauon jälkeen. Härkäpapua tilasin usemapaa lajiketta, sekä suomalaisia vanhoja lajikkeita että erityisen hyviksi mainostettuja lajikkeita Englannista.

Porkkanoissa suosin tummia värejä, punajuurien sijaan tilasin keltajuurien siemeniä reilusti. Naurista ja retiisiäkin tuli hankittua muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja tänä vuonna ei pääse käymään hassusti Sun Gold-tomaanin kanssa, nyt on siemeniä. Eiköhän näillä pärjätä.

ps. Eino-myrsky kaatoi yhden katajan mökiltä.

4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Ihania siemenpusseja :-) Onko sulla aiempaa kokemusta noista hernelajikkeista?

Surku tuota teidän katajaa :-/

sauvajyvänen kirjoitti...

Ei ole aiempaa kokemusta. Olen aina ottanut milloin mitäkin herneitä kasvatukseen, mutta tämän kesän jälkeen pitää vähän alkaa kiinnittää huomiota mitä tulee ostettua/tilattua. Kuvauksesi perusteella luulisin että minulle sattui tälle vuodelle sama lajike kuin sinullekin, ja siihen voi vaan todeta että never again. (Se pitkä hujoppi joka kasvoi lähinnä pituutta vaan...)

Tuon katajan juuristo oli vähän vaurioitunut, mutta jos olisi saanut rauhassa olla, olisi varmasti juurtunut kunnolla uudestaan. No nyt on tulossa lisää marjatukia, hyvä niinkin.

Mari kirjoitti...

Oh, ihanaa ajatella siemeniä ja kasvattamista tässä harmaudessa!

Mulla on vihdoin kasvilamppu ja ajattelin ottaa kunnianhimoisen asenteen chileihin. Tähän mennessä itse kasvatetut tai taimina ostetutkaan eivät ole oikein ehtineet. Vinkkaapas mulle joku hyvänmakuinen ja varmahko lajike tai pari, jolla kannattaisi lähteä liikkeelle!

sauvajyvänen kirjoitti...

Sanopa muuta. Kynttilälyhdyt ulkona auttavat myös, huomasin tänään.

Minä olen todella tykästynyt Fatalii Gourmetin Aji Cristaliin, Aji Finlandiaan ja Aji Fantasyyn. Siinä on monen vahvuista (ei kuitenkaan mitään yltiötulista, vaan osa hyvinkin mietoja) ja helposti käytettävää chiliä moneen ruokaan ja sellaisenaan syötäväksi. Paljon niitä on hehkutettu, mutta ihan aiheesta. Pidän myös perinteisestä Serranosta, yleisyydestään huolimatta minusta se on todella hyvä chili salsoihin ja oikeastaan kaikkiin ruokiin. Mies meillä suosii tulisempia, niitä kasvatan mutta en juurikaan syö itse (Nagaa kuluu meillä melkoisesti).