![]() |
Kukat floristimestari Pirjo Koppi |
Siskoni oli tehnyt tätä kakkua ja ihastuin siihen ikihyviksi. Kakku maistui lapsillekin, ja kaikkien mielestä tämä oli ihan parasta taatelikakkua. Siskoni sai tämän ohjeen ystävältään, ja he olivat yhdessä miettineet miten tehdä päällisen. Tässä on ilmeisesti yhdistelty monenlaista reseptiä, mutta tällaisen reseptin minä sen sain. Jos tykkää taatelikakuista, tämä on ihan parasta, ja jos ei tykkää taatelikakuista, tämä on silti ihan parasta. Tästä tuli kertaheitolla minun vakioleivonnainen.
250 g taatelia
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa (tiedän että pelkkä toinen riittäisi, mutta tein kuitenkin saamani ohjeen mukaan)
½ kananmunan keltuaista
2 dl tomusokeria
2-3 rkl kahvia
2 rkl voita

Valmista päällinen sekoittamalla keltuainen, tomusokeri ja kahvi keskenään. Lisää sulatettu voi viimeiseksi niin saat päällisestä kiiltävämmän. Valuta se kakun päälle. Voit säätää kahvin määrällä sitä, kuinka juoksevaksi päällys tulee. Anna kakun tekeytä vielä hyvä tovi, vaikka seuraavaankin päivään. Ihan paras taatelikakku!
5 kommenttia:
Herkullisen näköinen kakku
Tämä ohje oli kyllä löytö!
Ihan super! Erinomainen herkkukakku...
Kiitos, ja samaa mieltä kanssasi :)
Nam nam nam:)
Lähetä kommentti