torstai 14. marraskuuta 2013

Helppo tattipasta


Tämän yksinkertaisempaa ruuanlaitto ei voi olla. Tähän ruokaan ei oikeastaan mitään reseptiä edes kaipaa, mutta postaan silti, jos joku haluaa ihan simppelin tattipastan ohjetta, sellaista joka maistuu ihan vaan tateille ja pastalle. Tämä on reilu annos neljälle (jää se eväsannoskin, paitsi jos on todella nälkäistä porukkaa).

300-400 g hyvää pastaa

2 isoa kourallista kuivattuja herkkutatteja
vettä
vähän voita/öljyä
1 iso sipuli
suolaa, pippuria
tuoretta timjamia
1-2 dl kermaa

parmesania päälle

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Sillä välin laita sienet likoamaan vähän murskattuina veteen. Kuullota hienoksi pilkottua sipulia voissa tai öljyssä (tai kummassakin). Kaada vähän aikaa lionneet sienet pannulle nesteineen, lisää suolaa, pippuria ja timjamia. Kun neste on melkein haihtunut ja pasta melkein kypsää, lisää pannulle kerma. Anna kiehahtaa ja sekoita valutettu pasta joukkoon. Raasta parmesania reilusti päälle ja lisää vielä vähän tuoretta timjamia. Hyvä ruoka on hyvää, ja yksinkertaisen hyvä ruoka on kaksinkertaisesti hyvää.

6 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Parhaat jutut on usein hyvin simppeleitä, ja muuttuvat aina vähän kerrasta toiseen. Tämä kuulostaa taivaalliselta!

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Meilläkin olisi tuossa kuivattuja tatteja, ja olen ajatellut yhdistää ne jotenkin pastan kanssa. Tämän reseptin jälkeen alkaa tehdä niitä mieli entistä enemmän!

Merja kirjoitti...

Yksinkertaisuuden ylistys!

sauvajyvänen kirjoitti...

Riitta, juuri niin!

Kotiharmi, minunkin teki pitkään mieli tattipastaa, ja onneksi tuli hyvä väli tehdä se :)

Merja, :)

Riikka kirjoitti...

Selvästi on käyty Hellassa & Herkussa – meillä on syöty ihan samoja kiekuroita. :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, sielläpä hyvinkin :)