sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Villisian kinkku grillin kautta


Nyt tuli kertakaikkisen hyvää villisian kinkkua; jossen olisi sanonut niin monta kertaa että parasta tähän saakka, niin saattaisin sanoa taas niin. Tällä kertaa pakastimesta löytyi kolmekiloinen pikkupossun kinkku, ja se tuli tehtyä uunissa mutta grillin kautta. 

3 kg villisian kinkku
Menossa uuniin
reilusti timjamia
1 tl vaniljajauhetta
1 rkl merisuolaa
½ tl sinappijauhetta
korianterin siemeniä
pippureita
2 rkl öljyä

4 porkkanaa
4 palsternakkaa
2 punasipulia
muutama varsi lehtiselleriä
reilusti pikkusipuleita

Sekoita ja murskaa mausteet öljyyn. Levitä mausteöljy villisian pintaan, anna marinoitua sen verran kuin ehdit. Pilko kasvikset ja laita ne uunivuokaan valmiiksi. Pikkusipulit voit laittaa kuorineen. Grillaa liha kuumassa grillissä vähintään viisi minuuttia puoleltaan. Laita kinkku kasvisten päälle rasvapuoli ylöspäin ja laita vuoka 250 asteeseen uuniin. Laske lämpötilä 125 asteeseen ja paista kunnes kinkku on n. 78 asteista, minulla meni aikaa siihen reilu neljä tuntia. Kääri liha folioon ja anna tasaantua puolisen tuntia. Sillä välin laitoin mökin kasvimaalta nostettuja Rosamunda-perunoita kokonaisena uuniin, nostin lämmön taas 250 asteeseen ja annoin perunoiden kypsyä, reilu puoli tuntia riitti siihen hyvin. Hyvää oli kaikkien mielestä, niin kokin itsensä, lasten kuin metsämiestenkin mielestä.

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Näyttääkin kyllä niin mahtavalta, että!

sauvajyvänen kirjoitti...

Ja maistui vielä paremmalta ;)

Ulla kirjoitti...

Mun tulee nälkä, vaikka olenkin hyvin syönyt tänään! Nam ja mauskis!

sauvajyvänen kirjoitti...

Se oli kyllä niin hyvää, että vielä tänäänkin ihmeteltiin kuinka olikin niin hyvää kinkkua.

Tiina kirjoitti...

Hei, oletko sä suolannut näitä villisian kinkkuja ennen valmistusta?
Mulla kun on ensimmäistä kertaa kinkkunen pakkasessa ja haluaisin siitä tehdä aivan parhaan mahdollisen.
Kuitenkaan ehkä ei joulukinkkua vaikka pikkujouluja olisi ajatus pitää.

sauvajyvänen kirjoitti...

En ole suolannut, näissä on pelkkä pintasuola joka ehtii suolata vähän. Suola on tullut sitten kastikkeesta ja muista lisukkeista. Minä olen ollut vähän laiska suolaamisen kanssa, mutta varmasti on hyvää vaikka suolaisikin etukäteen. Villisika on niin maukasta lihaa, ettei se mielestäni ole kaivannut samanlaista käsittelyä kuin normaali kinkku.